Uafgjort i årets sidste kamp

Hobro og omegn
Lørdag 19. december 2020 kl. 13:30

AF ALEXANDER SØGAARD STEN

Fredag aften fik Hobro IK besøg af Kolding IF, som inden dagens kamp lå nummer 10, hvor Hobro IK med en sejr kunne spille sig op i det sjove selskab til oprykningsspillet. At overvintre ville give et moralsk boost til spillerne, så de var helt tændte fra starten.

Til dagens kamp havde Hotel Amerika sørgede for revelsben til tilskuerne, og de revelsben blev kylet op i luften efter tre minutter. Det var ikke fordi de smagte dårligt, tværtimod, men Mathias Haarup modtog bolden på midten af Kolding IF’s banehalvdel og smadrede den helt op i hjørnet via overlæggeren. Det er farligt at kåre sæsonens mål allerede, men Haarups kasse er allerede en stærk kandidat til den titel.

Kolding IF mødte op til kampen med en god disciplin og spillet flød ganske fint for dem, men når de nærmede sig den sidste tredjedel på banen, så var det som om spillet løb lidt ud i sandet. Det så ikke ud til at gå dem på, at de var kommet hurtigt bagud, for de spillede med en stor ro.

Efter 16 minutter erobrede Babayan bolden på venstre kant, og endnu en gang var alle klar over hvad der skulle ske. Dribling ind i banen, lede efter en afslutning eller en fri holdkammerat. M.P. kom forbi ham på højre side, men Babayan tog sagen i egen hånd, men smadrede den ind i maven på en modstander. Der står nok Select Brilliant Super på ham, når han går i bad efter kamp, for der var smæk på afslutningen.

Den før omtalte rolighed fra Kolding IF, var nok nærmere fordi de var længe om at komme i gang. Gæsterne fik mere og mere spil og viste mere og mere aggressivitet som kampen skred frem, men det blev aldrig til den helt store chance.

Der skulle være spillet 30 minutter af kampen, før Kolding IF fik en farlig afslutning. I England har de et udtryk der hedder “Think clever, keep them together”, hvilket Salquist ikke gjorde. En fræk tunnel på den store midterforsvar gjorde en angriber helt fri, men heldigvis nåede Adrian Kappenberger at komme ud af sit mål, så afslutningen ikke blev farligere end det.

Dagens dommer var Benjamin Helm Svedborg, som i løbet af første halvleg ikke gjorde sig vanvittig populær på DS Arena. To gange vinkede den ene linjevogter for frispark til Hobro IK, hvor bolden var lige foran linjevogteren, så han kunne se situationen bedst, men i begge tilfælde ignorerede Svedborg linjevogteren.

Heldigvis for ham førte situationerne ikke til noget, og holdene gik til pause med stillingen 1-0.

PAUSE

Lige som starten af første halvleg, så var publikum oppe af sæderne lige med det samme. En fremragende bold fra Tjørne skar Kolding IF’s forsvar op, som en varm kniv gennem smør, men Mads Hvilsom fik desværre ikke omsat afleveringen til scoring.

(Foto: Danie Rosenkrantz)

Det kunne godt ligne, at Peter Sørensen havde talt med store bogstaver i pausen, for spillerne var meget mere aggressive i duellerne. Kolding IF’s anfører Sebastian Sommer fik det at føle efter en lille time, hvor en dårlig førsteberøring førte til et tre-mands-pres fra Hobro IK. Presset førte til en helt fri chance til Mads Hvilsom, som desværre blev reddet af keeperen. Returen røg direkte ud til en fri Haarup på kanten af det lille felt, men også hans afslutning blev reddet.

Morten Mølkjær på Kolding IF’s bænk lavede de to første udskiftninger efter 70 minutter, da han blandt andet skiftede Niels Letort ind i angrebet.
Samme Letort kom desværre på tavlen allerede fire minutter senere, da han stod helt umarkeret yderst på feltet. Han havde både tid og plads til at udplacerede Adrian Kappenberger mellem stængerne. 1-1 efter 74 minutters spil.

Scoringen fik også Peter Sørensen til at reagere på bænken, hvor han skiftede Cappis ud til fordel for Alexander Baun og få minutter senere kom Amel Mujanic ind i stedet for Mikkel M.P. Pedersen.

Som et sidste forsøg på at få sejren i land, blev Danny Amankwaa skiftet ind i stedet for Mathias Haarup, der havde løbet højre kanten godt og grundigt i bund, samt leveret en kandidat til sæsonens mål.

Da den ordinære spilletid blev til tillægstid, fik Babayan en dyb bold ned langs venstre side, mens Hvilsom var fri inde i feltet. 9 ud af 10 gange rammer Babayan Hvilsom, men det var desværre ikke tilfældet i denne situation, til stor frustration for Peter Sørensen på bænken.

Kampen kom så vanvittigt godt i gang for Hobro IK, men endte desværre kun med et point til de gule.

Hobro IK ønsker alle en glædelig jul og godt nytår. Vi håber at kunne se mange flere på stadion i det nye år.