Hobro og omegn
Tirsdag 31. august 2021 kl. 07:00

Ind: Kasper Høgh (61. min.) Foto: Hobro IK

Af Mikkel Højbo

På en flot sensommeraften i august, spillede Hobro IK på udebane mod Hvidovre IF i en kamp om 3 meget vigtige point. Kampen var samtidig den sidste inden den forestående landskampspause og det var derfor vigtigt at få sat et godt aftryk inden pausen.

Cheftræner Martin Thomsen havde rystet posen til dagens kamp, hvor blandt andre Frederik Elkær fik chancen fra start. Hertil forsøgte cheftræneren at bringe noget mere hovedstødsstyrke i angrebet i form af Jakob Hjorth.

I kampens indledning bølgede spillet frem og tilbage og allerede inden for de første otte minutter, havde der været en de afslutninger. Fælles for afslutningerne fra de to hold, var dog at de ikke for alvor blev farlige.

Første farlige chance kom til gæsterne fra Hobro IK, efter et godt indlæg fra anfører Mikkel M.P., der finder Jakob Hjorth inde i feltet. Desværre for den vikarierende angriber, får han et dårligt første touch og den store chance smutter fra ham.

Et kvarter inde i første halvleg, brændte det så på i Hobro IKs straffesparksfelt. En bold bliver sendt i dybden og Hvidovres angriber kommer alene igennem mod Adrian Kappenberger, der flot kommer ud af sit mål og redder friløberen. Riposten falder ned til en Hvidovre IF spiller, der igen får afsluttet, men her får Emil Søgaard blokeret på stregen.

Minutter senere går det så galt for Hobro IK, da Hvidovre IF scorer efter en meget tvivlsom situation, hvor Frederik Carlsen kommer fra en offside-position. Linjedommeren vælger helt uforståeligt ikke at vinke for offside, og målet bliver derfor godkendt.

Hobro IK skulle nu jagte en udligning og denne var tæt på at komme blot et minut senere. Et langt indkast fra Mathias Haarup ender i panden af Jakob Hjorth, men desværre ryger hovedstødsafslutningen tæt forbi nærmeste stolpe.

Hvidovre IF stillede sig herefter dybt ned og forsvarede, men lurede samtidig på kontraangreb, hvilket var tæt på at lykkes for dem, men Adrian Kappenberger var på plads i Hobro-målet.

I det 29. minut var Hobro IK millimeter fra at udligne, efter et godt løb i dybden af Mathias Nygaard. Han finder Jakob Hjorth foran mål, der får lagt bolden af til Oliver Klitten, men desværre bliver offensivspillerens afslutning reddet på målstregen og ud til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark er det så Simon Jakobsen, der må se sin afslutning reddet på stregen.

Kampen åbnede sig for alvor op med chancer i begge ender og ligesom før, var Hvidovre IF farlige på kontraangreb, hvilket var tæt på at resultere i mål, ved bagerste stolpe, men afslutningen fra Frederik Carlsen gik forbi mål.

Hobro IK fik tilkæmpet sig endnu et hjørnespark, som de gulklædte havde vist sig at være farlige på igennem hele kampen. Dette hjørnespark var ingen undtagelse, da Jakob Hjorth flot stiger til vejrs, men igen bliver afslutningen reddet på stregen. Bolden bliver clearet og ender ved Mikkel M.P. på kanten af feltet, der slår bolden ind i feltet, hvor Oliver Klitten kommer først på bolden og header den flot i mål.

Kort før pausefløjtet var Hobro IK igen tæt på, men igen igen igen får Hvidovre IF reddet bolden på stregen.

I pausen foretog cheftræner Martin Thomsen en udskiftning, hvor Frederik Elkær kom ud og Jacob Tjørnelund kom på banen.

Hobro IK fortsatte hvor de slap fra 1. halvleg og pressede straks på i 2. halvleg. Første store chance tilfaldt Jakob Hjorth, efter et flot indlæg af indskiftede Jacob Tjørnelund. Desværre header den store nordjyde snært forbi.

Stik mod spil og chancer var det som så mange gange før, hjemmeholdet der bringer sig foran. Et indlæg ender på bagerste stolpe, hvor Ahmed Iljazovski dukker op og flugter bolden i mål uden chance for en velspillende Adrian Kappenberger i målet.

Det førende mål til hjemmeholdet fik Martin Thomsen til at reagere og lave en dobbelt indskiftning. Ind kom Don Deedson Louicius og Kasper Høgh. Sidstnævnte til sin debut.

Hobro IK jagtede det udlignende mål, hvilket gav plads på kontraangrebene til Hvidovre IF. I det 68. minut var hjemmeholdet også utroligt tæt på at bringe sig yderligere foran, da de kommer til afslutning i det lille felt, efter netop en kontra. Heldigt for Hobro IK blev bolden banket på overliggeren og tilbage ud i spil.

I det 83. minut var Hobro IK tæt på at få det udlignende mål. Mathias Haarup får bolden på midten af banen og løber den frem. Efter et par gode træk, vælger han at trykke på kassen fra lang afstand, en flot afslutning, der snød målmanden, men desværre ramte overliggeren og ud i spil.

Med få minutter igen var Mathias Haarup igen tæt på, efter at Don Deedson Louicius får sin afslutning blokeret. Bolden falder ned til Haarup, der kan afslutte midt for mål, men desværre tæt forbi.

Forløsningen for Hobro IK kom i det 89. minut, da Mathias Nygaard får sendt en afslutning afsted, som Hvidovre-målmanden kun kan halvklare. Debutanten Kasper Høgh dukker så op ved bagerste stolpe og sparker bolden i nettet til slutresultatet 2-2.