Nederlag i målrigt opgør mod Strømsgodset

Hobro og omegn
Søndag 2. februar 2020 kl. 10:00

AF DANIEL LINDEMANN JAKOBSEN

Hobro IK tabte lørdag eftermiddag med 5-2 mod et velspillende norsk mandskab i form af Strømsgodset IF under træningslejren i Tyrkiet.

Lørdag eftermiddag stod Hobro IK overfor norske Strømsgodset IF i den første testkamp under årets træningslejr i Belek i Tyrkiet.

Nordmændene kom bedst fra start, og allerede efter fire minutters spil lå bolden i netmaskerne. Heldigvis for Hobro-mandskabet blev der fløjtet for offside på Strømsgodsets danske prøvespiller Marcus Mølvadgaard.

Der skulle dog ikke gå mange minutter før bolden igen lå i netmaskerne. Efter et gennembrud i nordmændenes venstre side blev bolden sendt fladt ind i feltet, og til sidst havnede kuglen i bagerste område af feltet, hvor Lars-Jørgen Salvesen dukkede op og sparkede Strømsgodset foran.

Først efter et kvarters tid begyndte de guldklædtes offensive spillere at røre på sig. Edgar Babayan havde flere gennembrud i venstre side, men det førte ikke de store chancer med sig.

Efter tyve minutter blev det i stedet 2-0 til den norske modstander efter en omstilling. Fra nordmændenes højre side blev et indlæg sendt over mod bagerste stang, hvor Johan Hove kastede sig frem og headede bolden i mål.

Lige inden pausefløjtet blev det også 3-0 efter et flot langskud. Danske Mikkel Maigaard modtog bolden et stykke udenfor feltet, og herfra sparkede han bolden over i det fjerne målhjørne uden chance for Jesper Rask i målet.

Bedre takter i anden halvleg
Nordmændene var bedst i første halvleg, men efter pausen kom Hobro-spillerne bedre med i opgøret.

Korte inde i anden halvleg var det dog tæt på at blive 4-0, da Hobro IK’s nye forsvarsspiller Simon Jakobsen ville cleare bolden i eget felt og uheldigt ramte Jonas Brix-Damborg. Derefter endte bolden hos en helt fri Mikkel Maigaard, men en strålende redning fra Jesper Rask forhindrede en scoring, og dermed kunne Simon Jakobsen og resten af de gulblusede ånde lettet op.

Herefter flød spillet bedre for Hobro-mandskabet. Særligt Imed Louati og Pål Kirkevold voldt flere gange problemer for Strømsgodset-defensiven, men desværre manglede skarpheden i og omkring målfeltet.

Midtvejs i anden halvleg kunne nordmændene i stedet øge føringen til 4-0 efter en omstilling, hvor Moses Mawa blev spillet fri inde foran mål.

Få minutter senere reducerede Edgar Babayan, da han flugtede et indlæg fra Oliver Thychosen ind på stolpen og videre ind i netmaskerne.

Strømsgodset var dog ikke færdige med at score mål denne eftermiddag, for der gik ikke lang tid, før Moses Mawa igen blev spillet fri inde i feltet, hvor han uden det store besvær kunne sparke nordmændene foran med 5-1.

Kort efter fik Pål Kirkevold pyntet på resultatet, da han blev spillet fri af Edgar Babayan. Den norske frontløber tog først et træk til venstre og udplacerede derefter Strømsgodset-keeperen.

Det kunne dog ikke ændre på, at det i dag endte med en klar sejr til et velspillende Strømsgodset-mandskab.

Hobro IK spiller næste testkamp under træningslejren i Tyrkiet på torsdag, hvor modstanderen er FC Fredericia.