Nederlag i lokalopgør, der bød på hele 5 mål

Hobro og omegn
Søndag 5. juli 2020 kl. 19:25

AF ALEXANDER SØGAARD STEN

Sidste hjemmekamp i gruppespillet bød på lokalopgør mod Randers FC, der inden dagens kamp kunne spille sig tættere på gruppens 1.plads. Hobro IK kunne inden kampen ikke rykke nogle placeringer i gruppen, så der var blevet gjort plads til 19-årige Christian Hørby på bænken og muligheden for at få første Superliga-kamp på CV’et. Kampen var også kamp nummer 100 for Rasmus Minor Petersen.

Inden kampen var et minut gammel, havde gæsterne tilkæmpet sig et hjørnespark, som Emil Riis var få centimeter fra at heade ind til 0-1.
Jacob Tjørnelund havde en rigtig god anden halvleg mod Esbjerg fB og efter seks minutters spil fortsatte han samme takter. I samarbejde med Edgar Babayan fik de sendt Mads Hvilsom i dybden bag modstanderens forsvar, hvis offside-linje ikke var på plads, men også Hvilsom manglede få centimeter for at prikke bolden i nettet.

Det skulle desværre være en tidligere Hobro IK-spiller, og ikke en nuværende, som var først til at komme på tavlen. Efter 10 minutter modtog Björn Kopplin bolden i højre side på Hobro IK’s banehalvdel og efter et træk ind i banen lagde han bolden flot ind bag Jesper Rask, der var uden chance.

Efter en lille periode med organiseret fodbold, i modsætning til 1.halvleg mod Esbjerg fB, skulle der endnu en tidligere Hobro IK-spiller på tavlen. Vito Mistrati er kendt for at have en god højre fod, hvilket han beviste efter 22 minutter, da han flot sparkede bolden op i det lange hjørne med en halv yderside.

Der skulle gå 28 minutter før Hobro IK skabte lidt spænding i kampen, da Emmanuel Sabbi drev gæk med modstanderens forsvar og gjorde det til 1-2. Efter endnu et oplæg fra Edgar Babayan, driblede Sabbi forbi to modstandere og sparkede den kontant ind bag Randers FC’s keeper. Som konsekvens af de manglende defensive indgreb, skiftede Peter Sørensen Rasmus Minor ud efter scoringen, hvilket gav comeback til Simon Jacobsen efter hans karantæne.

Det var ikke fordi at skribenten faldt i søvn, men frem til pausen var chancerne små, så stillingen efter 45 minutter var 1-2.

PAUSE

Hobro IK kom uændret ind til anden halvleg, men med en lidt mere aggressiv indstilling i de fysiske dueller. Inden kampen var seks spillere i karantænefare, hvis de fik et gult kort mere og hvis strafpointene var høje nok.

En lille time inde i kampen fik Christian Cappis gult kort og han har nu karantæne til næste kamp mod AC Horsens. Kort efter skiftede Peter Sørensen tre mand ind, hvor i blandt Christian Hørby var. Kampen i dag gør Hørby til den anden yngste debutant for Hobro IK i Superligaen, kun overgået af Don Deedson som var 18 år da han fik debut.

Kort efter de mange udskiftninger bragte Randers FC sig på 1-3, da Tosin Kehinde modtog bolden midt på Hobro IK’s banehalvdel, uden at blive mødt af en modstander. Den megen plads gjorde det nemt for nigerianeren at udplacere Jesper Rask, hvilket Hobro IK’s trænerbænk også var meget utilfredse med.

Jacob Tjørnelund var flyvende i anden halvleg i kampen mod Esbjerg fB, hvor han flere gang fløj op ad venstre side i gode offensive kombinationer. Efter 75 minutter var han på spil igen, da han lagde bolden flot ind over til Imed Louati, der stangede bolden ind til 2-3 og pludselig var kampen åben igen.

I kampens sidste 10 minutter begyndte Hobro IK så småt at fornemme nervøsiteten hos Randers-spillerne, hvilket lidt mod spillets udvikling pludselig gav en friløber til Kamara, da Onkony jokkede i bolden. Havde Kamara scoret på den friløber var kampen nok blevet lukket, men det var heldigvis ikke tilfældet.

Selvom hjemmeholdets spillere viste god attitude med at løbe ekstra meter, så førte det desværre aldrig til en chance i de døende minutter.

Efter 94 minutter blev der begået frispark på Mathies Skjellerup, hvor Imed Louati lagde bolden tilrette. Forsøget endte med at ryge langt over mål, hvilket blev kampens sidste spark. Randers FC tager syd af Randersvej med en 2-3 sejr i bagagen.

Næste, og sidste kamp i gruppespillet, er mod AC Horsens på CASA Arena den 8/7 klokken 18.00.

Kampfakta:

Mål:
10’ 0-1, Björn Kopplin
22’ 0-2, Vito Mistrati
28’ 1-2, Emmanuel Sabbi
65’ 1-3, Tosin Kehinde
75’ 2-3, Imed Louati

Opstilling Hobro IK:
Jesper Rask – Jacob Tjørnelund, Rasmus Minor Petersen, Brandon Onkony, Nicholas Gotfredsen – Edgar Babayan, Christian Cappis, Mikkel M.P. Pedersen, Emmanuel Sabbi – Mads Hvilsom, Pål Alexander Kirkevold

Udskiftninger:
Ud: Rasmus Minor – Ind: Simon Jakobsen (31. min.)
Ud: Mads Hvilsom – Ind: Mathies Skjellerup (55. min.)
Ud: Emmanuel Sabbi – Ind: Jonas Brix-Damborg (60. min.)
Ud: Edgar Babayan – Ind: Christian Hørby (61. min.)
Ud: Christian Cappis – Ind: Imed Louati (61. min.)
Ud: Simon Graves Jensen – Ind: Johnny Thomsen (65. Min.)
Ud: Tobias Klysner- Ind: Mikkel Kallesøe (65. Min.)
Ud: Jesper Lauridsen – Ind: Frederik Lauenborg (76. min.)
Ud: Tosin Kehinde – Ind: Oliver Bundgaard (91. Min.)
Ud: Alhaji Kamara – Ind: Filip Bundgaard (91. Min)

Ubenyttede spillere:
Hamse Hussein og Adrian Kappenberger

Advarsler:
15’ Rasmus Minor Petersen, Hobro IK
58’ Christian Cappis, Hobro IK
69’ Jonas Brix-Damborg, Hobro IK
73’ Simon Piesinger, Randers FC