Uafgjort i sæsonpræmieren mod Viborg FF

Hobro og omegn
Fredag 11. september 2020 kl. 10:00

AF ALEXANDER SØGAARD STEN

Torsdag den 18. september på en halv kølig aften, spillede Hobro IK første kamp i 1. division, hvor Viborg FF var gæster. Op til kampen havde klubberne slået pjalterne sammen og indgået et samarbejde om at “Knuse Kræft”, og DS Gruppen, Spar Nord og Peter Larsen Kaffe havde veget deres plads på trøjerne, til fordel for “Knus Kræft”.

I forhold til sidste kamp i Superligaen mod Lyngby BK var der hele otte nye navne i startopstillingen og kun Haarup, Tjørnelund og M.P. var gengangere. 1. division har tidligere haft et rygte for at være direkte grim fodbold, men de første 20 minutter på DS Arena var langt fra grimme. Godt nok blev der ikke skabt de store direktører, men begge hold forsøgte at kombinere sig til chancer, hvilket klæder 1. division anno 2020 gevaldigt.

Efter 22 minutter rejste hele stadion sig, da Frederik Brandt Jørgensen sjaskede bolden ind bag Viborg-målmanden. Bolden blev rettet af undervejs og desværre af Mads Hvilsom, hvorfor linjevogteren hejste flaget og scoringen blev korrekt annulleret for offside.

Selvom træerne i Østerskoven stod helt stille, så væltede Viborg-spillerne rundt som om der var orkan, hvilket dagens dommer, Patrick Remon Gammelholm, desværre bukkede under for flere gange og fløjtede unødvendigt for frispark. Efter 39 minutter faldt en Viborg-spiller i feltet, men her blev der overraskende nok ikke fløjtet for straffespark.

Der var et minuts tillægstid til første halvleg, som endte målløs.

PAUSE

Til 2. halvleg flyttede Peter Sørensen rundt på brikkerne, så det blev til et 3-mandsforsvar. Ind kom Frederik Elkær og Tobias Salquist til fordel for Jacob Tjørnelund og Frederik Brandt Jørgensen.

Edgar Babayan blev i sidste sæson kåret som assist-konge i Superligaen, blandt andet på grund af flere gode hjørnespark. Til dagens kamp var han i karantæne, hvorfor Mikkel M.P. Pedersen skulle tage sig af hjørnesparkene. Efter 50 minutter sparkede han bolden ind over og denne gang var der ingen Viborg-spillere der lod sig falde. De stod faktisk lige så fast som trænerne i Østerskoven. Bolden landede for fødderne af Mads Hvilsom, der kunne dirigere bolden ind til 1-0.

M.P. fik chancen på frispark efter 65 minutter, da en Viborg FF-spiller hev i nødbremsen på Hvilsom, men frisparket blev rettet af og gik til hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark blev aldrig farligt og endte for Viborg FF-fødder.

Som kampen løb mod enden, blev Hobro IK presset mere og mere i bund og blev hver gang nødsaget til at sparke bolden ud af kommunen. Det betød, at Viborg FF bare kunne starte deres angreb igen og igen. Efter 75 minutters spil var det millimeter fra en udligning på hjørnespark, men afslutningen gik heldigvis til målspark.

Alexander Baun blev skiftet ind efter 78 minutter og hans første aktion førte til en chance. Efter en dribletur ned langs Jutlander Bank Tribunen, modtog Hvilsom bolden i venstre side og med et træk ind i banen og en afslutning på vej, var alle klar til en 2-0 scoring, men forgæves.

Kort tid efter skete det uundgåelige desværre, som man kunne læse på spillets gang. På bagstolpen dukkede den tidligere Hobro IK-spiller Sebastian Grønning op, og stangede bolden ind til 1-1 mod en chanceløs Adrian Kappenberger.

Der er ikke tag på DS Arena, men havde der været det, var det lettet efter 89 minutter. Efter et hjørnespark endte bolden inde bag Viborg FF’s keeper og dommeren fløjter for scoring og 2-1 til Hobro IK. Ud af ingenting vælger han at sætte sig selv i fokus endnu en gang og annullerer scoringen, men ingen ved hvorfor.

Overtiden fører hverken til det ene eller det andet og kampen ender 1-1. Fodbold og tilskuerne er tilbage på DS Arena. De fik underholdning og drama for alle pengene.

Tirsdag den 19/9 klokken 19.00 skal Hobro IK en tur til Hjørring, hvor Vendsyssel FF ligger græs til. Næste hjemmekamp på DS Arena er den 20/9 klokken 15.00, hvor FC Fredericia kommer på besøg.