Fredag 23. juli 2021 kl. 21:50

Af Klaus Hansen

Første kamp i sæsonen 2021/2022 i NordicBet Ligaen for Hobro IKs vedkommende blev spillet fredag aften på udebane mod FC Fredericia. Cheftræner Martin Thomsen stod for første gang i spidsen for Hobro IK i en gældende kamp.

Hele 3 debutanter var også at finde i Hobro IKs startopstilling, hvor nytilkomne Sebastian Avanzini, Emil Søgaard og Mathias Nygaard startede inde.

Hobro IK pressede på fra start og allerede et minut inde i kampen kom første chance til gæsterne fra Mariagerfjord. Et godt pres af anfører Mikkel M.P., gør at bolden ender i dybden til en fremstormende Frederik Elkær, men målmanden i Fredericia-målet Alexander Nybo kommer ud og får afværget situationen.

Stik mod spillet kom FC Fredericia foran i kampen. Et boldtab på midten af banen, gør at FC Fredericia kan sætte en omstilling i gang. Her løber Samson Iyede fra Hobro-forsvaret og sparker bolden i mål bag en chanceløs Adrian Kappenberger.

Efter målet havde FC Fredericia en god periode, hvor de fik sendt et par afslutninger afsted, men i disse situationer, var Adrian Kappenberger på plads i målet.

Hobro IK fik spillet sig tilbage i kampen og næste chance faldt for fødderne af Pål Kirkevold. Et godt ryk af Mathias Nygaard på venstrekanten, giver plads til nordmanden foran mål. Afleveringen sidder i skoen på Kirkevold, men han må se sin afslutning reddet af den tidligere Hobro IK-målmand Alexander Nybo.

Gæsterne pressede på for udligningen og efter godt 40 minutters spil var Hobro-angrebet på spil. Pål Kirkevold tæmmer bolden flot, vender rundt og sætter fart. Bolden ender til sidst til Frederik Elkær, der får en god skudmulighed, men desværre er Alexander Nybo igen på plads i Fredericia-målet.

FC Fredericia bed fra sig i perioder og især på omstillinger. Kort før pausen, var en omstilling ved at ende i mål, men en flot tackling, i sidste øjeblik, af Frederik Dietz fik afværget situationen.

I tillægstiden til 1. halvleg bragte hjemmeholdet sig yderligere foran. Målet blev scoret af Samson Iyede på hovedstød.

I pausen foretog cheftræner Martin Thomsen to indskiftninger, hvor Christian Hørby og Oliver Thychosen kom på banen i stedet for Mathias Nygaard og Frederik Elkær.

Kort inde i 2. halvleg kom FC Fredericia igen afsted i en omstilling. Det ender med en afslutning tæt foran mål, men Adrian Kappenberger disker op med en verdensklasseredning, der holder Hobro IK inde i kampen.

Hobro IK fik kæmpet sig tilbage i kampen og så mest til bolden i 2. halvlegs begyndelse, hvilket resulterede i et par langskud, men uden den store præcision.

Efter en times spil serverede Pål Kirkevold bolden til Mathias Haarup, der i dag spillede på kanten, men Haarups afslutning, sad desværre lige på målmanden.
Kort efter var FC Fredericia på, efter en friløber, men Adrian Kappenberger i målet leverede endnu en fantastisk redning og afholdte hjemmeholdet fra at score.

Med godt 20 minutter tilbage blev Villads Rasmussen og Jakob Hjorth skiftet ind til debut. Hobro IK ændrede i denne situation system i jagten på reduceringen. Hobro IK kunne dog takke Adrian Kappenberger for at stillingen stadig kun var 2-0 til hjemmeholdet, hvor målmanden efter et hjørnespark igen diskede op med en klasseredning.

Hobro IK pressede herefter på. Mathias Haarup blev sendt afsted, af den indskiftede Jakob Hjorth, og bliver nedlagt på kanten af feltet, millimeter fra et straffespark. Frisparket tog Mikkel M.P. sig af, men det blev aldrig farligt. Mathias Haarup kom umiddelbart efter frisparket frem til en afslutning, men desværre tæt forbi mål.

Til sidst i kampen blev Oliver Klitten skiftet ind til debut. Hobro IK jagtede fortsat en reducering.

I det 87. minut var Hobro IK ekstremt tæt på at score, da Jakob Hjorth steg til vejrs efter et indlæg af Oliver Thychosen, men Alexander Nybo i Fredericia-målet havde en exceptionel god dag og reddede den farlige afslutning.

Gæsterne pressede for alvor på nu og minuttet senere var det så Pål Kirkevold, der var på spil, men angriberens afslutning bliver sendt på overliggeren og ud i spil igen.

Anstrengelserne bar ikke frugt i dag og Hobro IK må tage hjem fra Monjasa Park med et nederlag på 2-0.