Lørdag 31. oktober 2020 kl. 18:19

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

.
AF ALEXANDER SØGAARD STEN

Inden dagens kamp mod Fremad Amager kunne Hobro IK præsentere en ny spiller i klubben. Den tidligere FCK-spiller Danny Amankwaa, har i første omgang skrevet en kort kontrakt på to måneder og var på bænken til at starte med.

Fremad Amager var ved kampstart en plads foran Hobro IK, men kun med to points afstand, så Hobro IK kunne rykke op i øverste halvdel med en sejr.

Der var kun spillet seks minutter, før Hobro IK fik en afslutning sendt afsted. Efter lækkert småspil med M.P nede i højre hjørne, fik Mathias Haarup driblet sig fri i feltet. Måske var Haarup lidt uvant med situationen, for han tøvede en my for længe, så keeperen nemt kunne redde afslutningen.

Allerede fire minutter senere var Babayan tæt på at komme på tavlen. I en omstilling efter boldtab i Hobro IK’s felt, fik assistkongen bolden i medløb og driblede flot forbi forsvarsspillerne fra Fremad Amager. Han driblede ind i banen som så mange gange før og forsøgte at sparke bolden mod venstre, men fik desværre ikke drejet den langt nok over, så keeperen kunne nemt redde afslutningen.

De første tyve minutter af kampen gik mest mod udebaneholdets mål, men det blev aldrig til de helt store chancer. Når Fremad Amager endelig kom frem i Hobro IK’s felt, stod Simon Jakobsen og afviste boldene.

Efter 21 minutter stod bagdøren desværre åben og en chance blev til scoring. Emmanuel Tokú sneg sig ind mellem Tjørnelund og Salquist og selvom Tjørnelund gjorde alt for at forhindre angriberen i at afslutte, så blev det til 0-1.

To minutter senere kom en næsten identisk situation. Denne gang var det mellem Simon Jakobsen og Tobias Salquist at døren stod åben. Endnu en gang var det Tokú, der stille og roligt driblede forbi Kappenberger og lagde bolden ind til 0-2.

Efter Fremad Amagers anden scoring gik kampen en smule i dvale. Gæsterne stillede sig en smule ned og holdte Hobro IK fra chancer samtidig. Efter 44 minutters spil kom Haarup skævt ind i en duel, hvilket gjorde at M.P skulle vikariere kortvarigt på venstre back. I den korte periode nåede han at ligge en bold mellem benene på sin modstander, med sit venstre ben bag om højre ben. Havde det været på en holdkammerat til træning, så havde det minimum givet 10 armbøjninger.

Hobro IK og Fremad Amager gik til pause ved stillingen 0-2.

PAUSE

Hobro IK kom uændret ud til anden halvleg, mens Fremad Amager skiftede en midterforsvar for en midterforsvar.

De første ti minutter af anden halvleg bød ikke på det vilde, selvom der var flere situationer, hvor det mindede om indendørs fodbold rundt om Fremad Amagers felt. Sjællænderne stod godt pakket omkring sit eget felt, mens Hobro IK flyttede den rundt omkring feltet, desværre uden at komme til noget. Babayan fik muligheden for at afslutte, men den gik ved siden af mål.

Dette fik Peter Sørensen til at reagere på bænken, da han skiftede Thomas Enevoldsen og Danny Amankwaa i stedet for Jonas Brix-Damborg og Alexander Baun.
Man skulle jo mene at sådanne to udskiftninger vil føre til flere chancer for Hobro IK. Desværre skulle det vise sig at være i den anden ende, at nettet skulle blafre. Pierre Dahlin Larsen kom tæt på mål fra højre siden og sparkede den resolut ind ved den nærmeste stolpe.

Med de to indskiftninger ændrede Hobro IK formation, hvor det før hed 4-2-3-1, til 4-4-2. Amamkwaa har tidligere vist rigtig hurtige fødder, hvilket man håbede på at få at se. Han fik højre kanten, mens Babayan blev på venstre.

Netop Babayan slog et indlæg ind mod Simon Jakobsen efter 68 minutter, som han ikke fik rigtigt træf på. Fremad Amager udnyttede situation og kørte en hurtig omstilling, og så blev stillingen ændret til 0-4. Simon Jakobsen blev efter scoringen skiftet ud, til fordel for Hugo Andersson. Enevoldsen blev sat ned som 10’er, så Hvilsom lå alene som spids.
Det var ikke meget Hvilsom nåede på toppen, for han blev skiftet ud for Christian Hørby efter 75 minutter.

Med fem minutter tilbage kom dagens største bifald, da gæsterne fra Fremad Amager skiftede Kasper Fisker på banen. Det var noget tilskuerne på DS Arena kunne bruge til noget, i en meget chancefattig kamp for hjemmeholdets vedkomne.

De sidste otte minutter kastede hverken det ene eller det andet af sig, og en sløj kamp, set med Hobro IK øjne, endte 0-4 til Fremad Amager, som spillede en utrolig effektiv kamp.

Hobro IK’s næste kamp er torsdag den 5/11 i FC Helsingør klokken 18.00, mens næste kamp på DS Arena er den 29/11 mod Hvidovre 15.00