Mads Hvilsom kickstarter Hobro IK comeback mod Esbjerg fB

Mariagerfjord og omegn
Søndag 28. juni 2020 kl. 19:08

AF ALEXANDER SØGAARD STEN

Søndag eftermiddag, i tæt på perfekt fodboldvejr, lagde vestjyderne fra Esbjerg fB et besøg forbi DS Arena i en yderst vigtig kamp for begge hold. Inden kampstart havde Esbjerg fB for alvor kniven for struben, da en sejr til Hobro IK vil betyde 1. division i 20/21 sæsonen.

Efter lidt bølgen frem og tilbage, fik Esbjerg fB slået et indlæg ind fra højre side, hvor Joni Kauko kom først på bolden og flugtede den ind bag en chanceløs Jesper Rask. Få minutter efter var Mohammed Dauda meget tæt på at udbygge føringen til 0-2, men bolden gik heldigvis forbi stolpen.

Da uret rundede det første kvarter, steg Imed Louati til vejrs på midten af udeholdets banehalvdel og blev mere eller mindre torpederet af Rudolph Austin bag fra, som dommeren gav frispark for. Edgar Babayan lagde bolden til rette, men forsøget endte desværre på udebaneholdets tomme fanafsnit.

Imed Louati fortsatte med at tiltrække modstandernes forsvarsspillere, der efter 26 minutter førte til et hjørnespark til Hobro IK. Desværre blev den headet væk ved forreste stolpe og det blev aldrig rigtig farligt.

Med et kvarter til pausen gik dagens dommer, Michael Tykgaard, til lommen for at give Rafal Kurzawa det gule kort, hvilket Jutlander Bank tribunen hyldede med et bifald. Muligvis fordi dommeren lod esbjergenserne gå lige lovlig meget til den.

Kort inden pausefløjtet drev Emmanuel Sabbi bolden ind fra venstre, hvor der skulle tre spillere fra Esbjerg fB til at stoppe ham, dog med ureglementerede midler og dommeren gav frispark. Babayans tidligere forsøg gav ham ikke genvalg til at sparke frispark, så Sabbi forsøgte selv. Denne gang inde for målrammen, men Vito Mannone mellem stængerne fik den nemt under kontrol.

Michael Tykgaard fløjtede til pause efter 47 minutter. 47 minutter som var meget chancefattige, men til gengæld havde masser af fight og hårde fysiske dueller.

PAUSE

Jesper Bøge fik flere slag i løbet af 1.halvleg, hvilket førte til en udskiftning til 2.halvleg. Ind kom Mathias Haarup. Haarup der kan spille begge backs, kunne kort efter startfløjtet se Tjørnelund, Babayan og Cappis kombinere sig flot gennem venstre-siden. Kombinationer man ikke så skyggen af i 1.halvleg, men de førte kun til et hjørnespark som endnu gang hverken kastede mål eller afslutning af sig.

Inden kampen var fire mand i karantænefare til næste kamp, hvis de fik ét gult kort mere. I et forsøg på drev ned af venstre kant, blev Jacob Tjørnelund fældet af en modstander, men dommeren lod Hobro IK få fordel. Den fordel førte til et boldtab, hvor efter Hobro IK begik frispark. Cappis var en af de spillere som var i karantænefare, så publikum holdt vejret efter 55 minutter da dommeren kaldte ham hen til sig. I denne omgang blev det heldigvis, kun til en påtale til amerikaneren.

En spiller der har haft en skadesplaget karriere er Mads Hvilsom, men efter 63 minutter af kampen var han endelig tilbage på DS Arena for Hobro IK. Sammen med Pål Alexander Kirkevold blev han skiftet ind i stedet for Brix-Damborg og Louati og tilskuerne på Jutlander Bank Tribunen gav Hvilsom et kæmpe bifald da speakeren råbte hans navn op. Kort efter tilkæmpede Hvilsom sig et hjørnespark, som Sabbi var få centimeter for at heade ind til 1-1.

Da Hvilsom i sin tid blev skadet trillede tårerne på ham. Det skulle de komme til igen efter 68 minutter, men denne gang var det glædestårer. Efter endnu et angreb skabt i venstre side, var det Mads Hvilsoms fod der kom først på bolden, da Babayan lagde den på tværs. Samtlige spillere fra Esbjerg fB lod bolden gå igennem feltet, men Hvilsom sparkede den ind til 1-1. En kæmpe forløsning for Mads Hvilsom, men det kunne også mærkes på samtlige Hobro IK fans at det var en speciel scoring.

Publikum havde knap nok nået at hente øl og pølser, før der igen blev scoret. Igen hjemmeholdet. Og endnu en gang var det i Hobro IKs venstreside, men denne gang et soloshow af Edgar Babayan. Flere modspillere forsøgte at tage bolden fra armenieren, men han dansede forbi dem alle og hamrede bolden ind fladt langs jorden til 2-1, uden chance for Mannone.
Kort efter Esbjerg fB gav bolden op, endte Kirkevold med en friløber, men stillingen blev ved 2-1.

Der skulle gå 30 minutter af anden halvleg, før Troels Bech forstærkede højre side og straks blev kampbilledet et andet. Hobro IK havde godt styr på kampen i 2.halvleg, men esbjergenserne begyndte at vise at der var en nedrykning på spil. Stemningen på lægterne og trænerbænkene steg gevaldigt og Peter Sørensen blev tildelt et gult kort, inden uret rundede ordinær spilletid.

I kampens døende minutter bølgede det frem og tilbage, men Esbjerg fB fik aldrig skabt den store chance, som kunne holde dem i live.

Kampen endte dermed 2-1 til Hobro IK og Esbjerg fB skal spille 1.division i næste sæson. Næste kamp er den 05/06, hvor lokalrivalerne fra Randers FC kommer på besøg klokken 16.00.