Hobro og omegn
Torsdag 15. oktober 2020 kl. 15:00

AF MIKKEL HØJBO

Første reservekamp i efteråret blev i tirsdags spillet mod AC Horsens.

Efter en landskampspause med et par ekstra fridage, stillede Hobro IK stærkt op til dagens opgør for at få pudsede de sidste detaljer af frem mod weekendens kamp mod HB Køge. I en kamp, hvor de to hold, var bedst i hver sin halvleg, trak AC Horsens sig sejrrigt ud af opgøret.

På midtbanen var Christian Cappis igen i startopstillingen og han, sammen med Amel Mujanic, dirigerede og styrede spillet fra start. Hobro IK trykkede derfor på fra start og efter gode ting af Mostafa Maarouf på kanten, faldt bolden til Amel Mujanic, der sender en flot afslutning afsted, men bolden bliver blokeret til hjørnespark. Et hjørnespark, der ikke blev farligt.

Kampen blev, efter Hobro IKs indledende pres, mere lige og uden de helt store chancer til nogle af holdende. Hobro IK, dog som det kampstyrende og boldbesiddende hold, men uden at få slutprodukt på anstrengelserne. Hjemmeholdet fik spillet sig frem til flere hjørnespark, men AC Horsens fik forsvaret godt på disse standardsituationer.

Lige indtil det 22. minut, hvor Christian Cappis trak ud for at sparke hjørnesparket. I første omgang blev det clearet, men bolden faldt ud til midtbanespilleren igen. Cappis slog bolden mod bagerste stolpe og var tæt på at sejle hele vejen i mål. AC Horsens-forsvareren får dog afværget i sidste øjeblik, men noget der lignede hånden. Dommerens fløjte forblev tavs og stillingen midtvejs i første halvleg var stadig 0-0.

AC Horsens første forsøg kom efter 27 minutters spil, hvor en afslutning bliver rettet af til hjørnespark, et hjørnespark, der ligesom Hobro IKs tidligere hjørnespark ikke blev farligt.

Hobro IKs næste chance kom efter et flot sideskift fra Christian Cappis til Mostafa Maarouf. Mostafa Maarouf udfordrede på højrekanten og sendte et flot indlæg ind i feltet, her kom Frederik Elkær stormende frem, men hans hovedstød røg akkurat over mål.

AC Horsens lurede på kontraangreb, men gode returløb forhindrende gæsterne i at blive farlige. AC Horsens fik dog fremtvunget sig et frispark på kanten af feltet, på et af disse kontraangreb. Frisparket blev sparket tæt forbi mål, hvor Adrian Kappenberger sikkert kalder bolden ude.

Umiddelbart efter fløjtede dommer Jacob Karlsen til pause. I pausen foretog cheftræner Peter Sørensen et par udskiftninger. Her kom Mads Hvilsom og Jonas Brix-Damborg ind og ud gik Amel Mujanic og Jacob Tjørnelund. Dette betød at Frederik Elkær gik ned på venstreback og Mads Hvilsom kom ind på venstre kant.

AC Horsens kom bedst ud til anden halvleg og bragte sig hurtigt foran. En opspilsfejl af hjemmeholdet, gav en friløber til gæsternes offensivspiller, der rundede Tobias Salquist, afleverede til siden, så hans Jacob Trenskow nemt kunne sparke bolden i mål.

AC Horsens var efter målet komfortable på bolden og spillede sig i det 53. minut frem til endnu en chance, denne chance sparkede Lirim Qamili sikkert i mål.

Hobro IK prøvede at svare igen og Mathias Haarup var tæt på at finde indskiftede Mads Hvilsom i dybden til en friløber, men gæsternes målmand var vågen og opsnappede bolden foran den fremstormende angriber.

Frederik Brandt, der var kommet ind med ca. 30 minutter igen, havde flere gode aktioner og fremtvang et par gode chancer, men uden at tvinge AC Horsens målmand i aktion.

Selvom Hobro IK pressede på, var det i stedet AC Horsens, der udbyggede føringen og dette på en omstilling. Efter et kontraangreb endte bolden ved fødderne af Muamer Brajanac, der sikkert sparkede bolden via stolpen og ind.

Hjemmeholdet pressede på frem mod slutningen af kampen for en reducering, men ind ville bolden ikke og det blev derfor til et nederlag i dagens opgør mod AC Horsens.