Kyniske Brøndby IF tildelte Hobro IK første nederlag i denne sæson

Hobro og omegn
Søndag 11. august 2019 kl. 22:00

Hobro-mandskabet led søndag aften sæsonens første nederlag, da Brøndby IF besejrede de gulklædte 2-0. Hobro-mandskabet viste lovende takter, men manglede samme kynisme, som Brøndby IF besad....
.
AF JACOB MØLLER NIELSEN

Denne sæson er den femte i landets bedste række for Hobro IK, og det blev markeret med en speciel jubilæumstrøje, som spillerne var iklædt, da man tog imod Brøndby IF på DS Arena søndag aften.

Hobro-mandskabet tog teten fra start og lagde pres på gæsterne fra Vestegnen. Det udmøntede sig blandt andet i en drilsk afslutning fra Edgar Babayan, hvis afslutning blev afrettet af en Brøndby-fod og var tæt på at sejle ind i det lange målhjørne.

I stedet blev det til et hjørnespark, og netop hjørnespark fik Peter Sørensens mandskab tilkæmpet sig en del af i første halvleg. Her benyttede Hobro-spillerne en del forskellige varianter, som alle voldt Brøndby-forsvaret problemer, men gæsternes defensiv fik afværget alle forsøgene til sidst.

Hjemmeholdet var bedst i flere af spillets facetter i særligt den første halve time, hvor der kun lige manglede det sidste i aktionerne foran mål, for at man kunne omsætte spilovertaget til en føring.

I stedet fik gæsterne fra Brøndby langsomt ædt sig ind i kampen, hvor de i flere omgange fik sendt farlige indlæg fladt ind gennem Hobro-feltet. Men enten var der ingen modtager, eller også var modtageren en Hobro-spiller, som kunne afværge situationen.

På trods af en rigtig fin præstation i første halvleg af mandskabet fra Mariagerfjord, så forblev stillingen 0-0, da kampens dommer fløjtede til pause.

Kynisk Brøndby-mandskab straffede Hobro IK

Hobro-mandskabet kom energisk ud til anden halvleg og pressede i de startende minutter på mod Brøndby-målet. Desværre manglede det sidste i de afgørende aktioner fortsat, og det straffede brøndbyerne kort efter.

Med en snedig aflevering blev Kamil Wilczek sendt fri foran mål, og her prikkede han køligt bolden forbi Jesper Rask og ind i netmaskerne til en føring til udeholdet trods de gode takter fra de gulklædte.

Få minutter efter føringsmålet var Hobro-mandskabet meget tæt på at svare igen, da Anel Ahmedhodzic fik sat panden på et frisparksindlæg. Desværre for Hobro-mandskabet måtte de se bolden ramme stolpen trods et flot forsøg fra svenskeren.

Herefter kom der mere ro i spillet, og det blev kun til et par chancer til mandskabet fra Vestegnen. De fleste blev snuppet af Jesper Rask, men også Mathias Haarup var redningsmand, da han på akrobatisk vis clearede en bold på stregen.

Fem minutter inden slutfløjtet formåede Brøndby IF dog alligevel at forøge føringen, da Kamil Wilczek blev dobbelt målscorer. Endnu en forsvarssplittende aflevering blev sendt frem til polakken, der havde den kynisme, som de gulklædte manglede, da han sendte bolden ind i målet til en 2-0-føring.

I dommerens tillægstid fik Brøndbys Hjörtur Hermannsson sit andet gule kort og måtte derfor forlade banen før tid. Udvisningen kom dog for sent, til at Hobro-mandskabet kunne udnytte overtallet, da dommeren få sekunder efter fløjtede kampen af. Dermed blev det sæsonens første nederlag, da de gulklædte tabte 2-0 til Brøndby IF til trods for flere gode momenter i spillet undervejs.

Næste kamp er på søndag, hvor mandskabet fra Mariagerfjord skal en tur til Herning og møde titelfavoritterne FC Midtjylland.