Kammeratskab og sammenhold fuldendte ugen for HB’s U-15 drenge med sejr i Liga 2.

Hadsund og omegn
Tirsdag 2. april 2019 kl. 06:30

Kammeratskab og sammenhold fuldendte ugen for  HB’s U-15 drenge med sejr i Liga 2.

Det har været lidt af en begivenhedsrig uge HB’s U-15 drenge har været igennem. Ugen startede med ’haste-spiller-møde’, da drengene havde fået tildelt et wildcart til Liga 2 fra DBU...
.
Af Klaus Hansen

Man bibeholdte sine planer om trænings/hygge-weekend i Grønhøj Feriecenter, selv om der pludselig var første turneringskamp søndag i Liga 2.

HB spillede på hjemmebane mod Hinnerup, hvor der var flot opbakning.

Man kunne måske godt have frygtet, at drengene havde brugt alt deres energi i løbet af weekenden i Grønhøj Feriecenter forud for kampen mod HOG Hinnerup, der blev spillet på HB’s kunstgræsbane søndag.

Dette skulle vise sig ikke at være tilfældet. Drengene spillede med masser energi og ’gå-på-mod’. Det var tydeligt, at drengene fra første fløjt var fast besluttet på at vise, såvel de fremmødte, som dem selv og deres trænerteam, at de fuldt ud var berettiget til deres entre i Liga 2. Selvom HB startede med en skrå modvind, var det alligevel HB’s drenge der var toneangivende og havde mest boldbesiddelse.

Et godt gennemspillet angreb fra HB’s højere side endte med et hårdt fladt indlæg, som der resolut blev afsluttet på, men bolden gik snært hen over modstanderens overlægger.

På trods af overvægt af spil og de største chancer, sker det der ikke må ske midt i første halvleg. En tilbagelægning fra HB’s forsvar bliver opfanget af Hinderrups angriber, som ikke giver HB’s nye målmand nogen chancer, men i stedet kan bringe gæsterne foran 0-1 stik mod spil og chancer. Selvom det var en bitter scoring af få imod sig, så var der ingen negative miner at spore blandt HB’s drenge.

Det var tværtimod nærmest som om målet fik drengene til at stå endnu mere sammen og give sig 5 procent ekstra, for at få udlignet. Men der faldt ikke flere scoringer inden dommeren fløjtede til pause.

Pausen blev kun brugt på nogle små taktiske justeringer, og det var tydeligt at høre, at trænerteamet var tilfreds med drengenes indsats, og på intet tidspunkt var i tvivl om, at målene nok skulle komme, så længe drengene holdt fast i deres ’game-plan’ – og som sagt så gjort. Et lille stykke inde i 2. halvleg, gav drengenes hårde pres bonus.

Et præcist indkast fra HB’s højere side blev forlænget for til sidst at give en hovedstødschance til en af HB’s offensive midtbanespillere, der var trukket med ind i feltet, som uden chance for Hinnerrups målmand, kunne skabe balance på måltavlen.

Det udlignende mål gav endnu mere gejst til drengene, som flere gange spillede sig godt igennem modstanderens forsvar, dog uden at have det sidste held med sig.

Forløsningen kom ca. 10 min. før slutfløjtet, da en løs chance ender for fødderne af HB’s angriber tæt foran mål, som med et hårdt og præcist spark gjorde det til 2-1 for HB. Om det var føringen der resulterede i et lille koncentrationsbrist skal være usagt, men faktum var, at kort efter scoringen til 2-1 fik Hinnerups angriber en fri chance inde i feltet nærmest midt for HB’s mål.

Men en helt fantastisk redning fra U-15 drengenes nye målmand gjorde, at HB sikrede sig deres første sejr ud af lige så mange kampe i Liga 2. I de døende minutter følte HB’s spillere og deres publikum sig snydt for et straffespark, men enden på det hele blev, at tre point var sikret.

HB’s U-15 drenge spiller deres næste kamp i Liga 2 lørdag d. 6. april på Randers Frejas baner, og der er ingen tvivl om, at drengene vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at følge op på denne uges sejr, så kom og støt dem.