Hobro IK vandt sikkert i første runde af Sydbank Pokalen

Hobro og omegn
Onsdag 2. september 2020 kl. 20:43

Af Mikkel Højbo

Første gældende kamp i sæsonen blev spillet på udebane mod IF Lyseng i Sydbank Pokalen. I en kamp med flere debutanter vandt Hobro IK med 0-7 og sikrede sig avancement til 2. runde af Sydbank Pokalen.

På en udmærket bane på Lyseng Idrætspark skulle Hobro IK spille sig videre i Sydbank Pokalen. Allerede efter få minutter fik Hobro IK lagt et tungt pres på hjemmeholdet. Første chance faldt til Mads Hvilsom, der efter et langt indkast var tæt på at opsnuse bolden, men IF Lyseng-målmanden reddede bolden.

Mathias Haarup, der kastede de lange indkast, fik kort efter, igen iscenesat en afslutning til Hobro IK. Denne gang var det debutanten Thomas Enevoldsen med afslutningen, men blokeret af hjemmeholdets forsvar.

Hobro IK fortsatte presset og inden der var spillet 10 minutter, kom tredje afslutning. Frederik Brandt Jørgensen blev sendt i dybden, afleverer til Louicius Don Deedson, hvis afslutning går snært forbi fjerneste stolpe.

Næste chance i kampen faldt til hjemmeholdet, der, ligesom Hobro IK, blev farlige efter et langt indkast. Bolden faldt ned midt i feltet, men IF Lyseng-spilleren bragede bolden langt over mål. Tyve minutter spillet og stadig 0-0.

Føringsmålet kom efter 29 minutter og det scoret af en debutant. Et velopbygget angreb, som Mathias Haarup starter med en aflevering til Frederik Brandt Jørgensen, efter et par flotte driblinger spiller han videre til Thomas Enevoldsen, der vender spillet til en fremstormende Jacob Tjørnelund. Efter et godt træk, sender venstrebacken bolden fladt indover til Thomas Enevoldsen, der sikkert sparken bolden i mål.

Efter 37. minutters spil udbyggede Hobro IK føringen. Mathias Haarup sendte bolden ind i panden på Louicious Don Deedson, der på flotteste vis headede bolden i det lange hjørne.

Debutanten, Thomas Enevoldsen, skulle blive dobbelt målscorer efter 42 minutter. Mads Hvilsom med en fremragende bold i dybden til Thomas Enevoldsen, der smukt chipper bolden i nettet.

Kort før pausen blev føringen udbygget endnu en gang. Jacob Tjørnelund med hjørnesparket, direkte ind i panden af en anden debutant, Hugo Andersson, der tæt foran mål scorede Hobro IKs 4. mål.

Anden halvleg startede som første sluttede, med Hobro IK dominans, og allerede efter 30 sekunder sendte Louicius Don Deedson en afslutning afsted, men ligepå IF Lyseng-målmanden.

Hobro IK kombinerede sig frem til adskillelige chancer og næste skulle falde til Imed Louati efter flot forarbejde af Mathias Haarup. Tuneseren headede desværre akkurat forbi mål.

Næste chance i kampen, igen til Hobro IK. En super bold i dybden fra Hugo Andersson til Louicius Don Deedson, der spiler Thomas Enevoldsen helt fri, men afslutningen rammer indersiden af stolpen. Han skulle få muligheden få minutter efter, men igen millimeter fra at score hattrick.

Mathias Haarup brilierede på højrekanten gennem hele kampen og efter flot 1-2 spil, kom han fri på kanten af feltet. Han afleverer til Louicious Don Deedson, der brager sit andet mål i kampen ind i fjerneste målhjørne.

Mads Hvilsom ville også scoretavlen. Efter flot forarbejde af indskiftede Alexander Baun, der dribler to mand og herefter spiller Mads Hvilsom helt fri foran mål, der sikkert sparker bolden i kassen.

Hobro IK-forsvaret havde en stille dag på kontoret, og IF Lyseng kom ikke frem til mange chancer og de få chancer de kom frem til tog de sig sikkert af.

I dommerens tillægstid lukkede Imed Louati målfesten med et flot placeret skud og dermed endte kampen med en sejr på 0-7 til Hobro IK.