Del på Facebook   Print siden

Hobro IK frataget sejren til sidst

Hobro og omegn
Søndag 7. april 2019 kl. 16:00

Pål Kirkevold bragte Hobro IK foran 1-0 i første halvleg mod AaB. Det lignede længe en Hobro-sejr, men den blev frataget Hobro-mandskabet til sidst, da Mikkel Kaufmann udlignede til 1-1 dybt inde i dommerens tillægstid...
.
AF DANIEL LINDEMANN JAKOBSEN

Søndag var der dømt nordjysk lokalopgør på DS Arena, da Hobro IK fik besøg af AaB.

I det første kvarter var det en jævnbyrdig affære, hvor der var småt med chancer i begge ender af banen. Begge hold manglede simpelthen kvalitet i de offensive aktioner.

Efter 18 minutter fik AaB for første gang testet Jesper Rask, som diskede op med en fin redning på en afslutning fra Kasper Kusk.

Minuttet efter fik Pål Alexander Kirkevold netmaskerne til af blafre i modsatte ende af banen. Jonas Brix-Damborg lagde bolden frem på kanten af AaB’s målfelt, hvor keeper Jacob Rinne kom ud. AaB-defensiven fik dog ikke sparket bolden væk, og i stedet erobrede Pål Kirkevold kuglen og drejede den ind i et tomt mål.

Efter scoringen var det Peter Sørensens mandskab, der styrede begivenhederne, og ti minutter senere var Edgar Babayan tæt på at øge til 2-0, da han blev spillet i dybden. Den armenske landsholdspiller forsøgte at prikke bolden forbi en fremstormende Jacob Rinne, men AaB-keeperen fik snittet bolden ud til hjørnespark.

Hobro IK var det bedste mandskab i første halvleg, og derfor kunne holdet fuldt fortjent gå til pause foran 1-0.

Heroisk kæmpende Hobro-mandskab
Gæsterne fra Aalborg startede anden halvleg bedst, da man pressede højt på banen i de første minutter efter pausen. Det resulterede dog ikke i meget andet end et langskud fra Lucas Andersen, der gik et stykke forbi mål.

Efter en times spil truede Vito Hammershøy-Mistrati i den anden ende. Fra kanten af feltet sendte midtbanespilleren en afslutning afsted, som blev afrettet og derfor snød Jacob Rinne i AaB-målet, men bolden trillede lige forbi stolpen.

AaB havde bolden mest i anden halvleg, mens et heroisk kæmpende Hobro-mandskab stod kompakt i defensiven og lurede på omstillingsmuligheder.

Netop en omstillingsmulighed opstod fem minutter før tid, da Mikkel M.P. erobrede og førte bolden frem. Han spillede bredt til Kirkevold, der fandt en fri Sebastian Grønning inde foran mål, men den tidligere AaB’er sparkede bolden over mål.

I dommerens tillægstid var det ved at gå galt, da Wessam Abou Ali prikkede bolden forbi Jesper Rask, men Jesper Bøge nåede tilbage og fik sparket væk på mållinjen.

Kort efter gik det dog galt, da AaB’s Mikkel Kaufmann endte med at sparke bolden i nettet efter en omgang klumpspil i Hobro-feltet. Kort efter blev kampen fløjtet af, og Peter Sørensens mandskab måtte derfor nøjes med et enkelt point.

Der er kamp på DS Arena igen om en uge, hvor Randers FC er modstanderen.