Annonce
Del på Facebook   Print siden

Hadsund Roklub var repræsenteret med 2 hold, da der blev roet EM i U19 klassen i Munchen

Hadsund og omegn
Fredag 22. oktober 2021 kl. 07:00

August Wisholm Foto: Privat

Af Klaus Hansen

Hadsund Roklub var repræsenteret med 2 hold, da der blev roet EM i U19 klassen i München.

August Wisholm i singlesculler skulle op mod 16 konkurrenter medens Laetitia Panero-Bommer og Stine Højgaard (Holstebro) i dobbeltsculler skulle møde 14 andre.

De 2 både var en del af det danske U19 landshold, der med 6 hold deltog i sæsonens sidste internationale mesterskab.

Via indledende heat lørdag kvalificerede de 2 Hadsund ledede hold sig direkte til søndagens semifinaler. Begge hold trænes af Jens Toft Christiansen.

Her skulle August Wisholm møde en stor del af finaledeltagerne fra sensommerens U19 VM, hvor hadsundroeren besatte en imponerende 5. plads. I München måtte August sande at konkurrencen i den europæiske elite er meget tæt. I semifinalen var han meget tæt på at kvalificere sig til endnu en A-finale, men måtte til sidst se sig slutte på den utaknemmelige 4. plads. Dermed blev det B-finale, hvor August endte på en 2. plads og dermed som samlet nr. 8 ved EM.

Et vældigt drama der bragte stemningen helt i top på den olympiske robane fra 1972 udspilede sig i semifinalen i pigernes dobbeltsculler. I lang tid lå Laetitia og Stine nr. 4, men hele tiden i kontakt med de litauiske piger på den finalegivende 3. plads. Først på de sidste 200 meter lykkedes det den danske båd at komme forbi og dermed ro sig i den første internationale finale.

I finalen roede pigerne deres chance. Via et hårdt udlæg placerede den danske båd sig i forreste halvdel af det tætte felt. På de sidste 500 meter måtte Laetitia og Stine dog se sig passeret af de bagvedliggende med det resultat at de endte på en 6. plads ved EM.

Med disse resultater har roere fra Hadsund Roklub i 2021 opnået en 5., 7. og 14. plads ved hhv. U19 VM og U23 VM samt placeringer som nr. 6, 8 og 11 ved EM.

Hertil kommer to 3. pladser samt en 5. og 6. plads ved Baltic Cup.
Resultater der vidner om at Hadsund Roklub er eksponent for at udvikle roerne til at begå sig i den internationale elite.

© Copyright 2024 Fjordavisen.nu. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.