Hårdt kæmpet sejr på udebane i Hvidovre

Hobro og omegn
Fredag 25. september 2020 kl. 21:57

Af Mikkel Højbo

På et regnfuldt Pro Ventilation Arena i Hvidovre, skulle Hobro IK følge op på sejren over FC Fredericia og jagte første udebanesejr i sæsonen. Efter en dramatisk og hård kamp, kunne Hobro IK tage fuld pointhøst og tage alle tre point med hjem til Hobro.

På en kold og våd fredag aften i september, mødte Hobro IK Hvidovre IF på udebane. Selvom regnen havde silet ned hele dagen, var det en fornuftig bane at spille fodbold på. Begge hold skulle dog finde sig til rette på den glatte bane og kampen startede uden chancer til nogle af holdende.

Først efter 10 minutter skulle Hobro IK blive farlige, men til gengæld også rigtig farlige. Efter flot opspil på højre kanten, får Hobro IK tilkæmpet sig et hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark får Hugo Andersson afsluttet på, men bolden bliver reddet på stregen ud til et nyt hjørnespark. Dette hjørnespark er igen slået snorlige ind i panden af Tobias Salquist, der header bolden i mål.

Kort efter målet var Hobro IK på spil igen. Bolden bliver erobret højt på Hvidovre IFs banehalvdel og spillet i dybden til Mads Hvilsom, men afslutningen sidder lige på hjemmeholdets målmand og dermed intet mål i denne omgang.

Hvidovre IF tilspillede sig deres første store chancer efter små 20 minutters spil, hvor Mikkel Nøhr får afsluttet, men over mål. Få minutter senere blev Hvidovre IF farlige igen, et indlæg ryger til bagerste stolpe til hjemmeholdets højreback, men afslutningen ender i sidenettet.

Hobro IK fik efter 32 minutters spil bolden i mål igen, men desværre blev der dømt tvivlsom offside på målet. Gode kombinationer efter et indkast giver en afslutning til Edgar Babayan, hans afslutning bliver halvklaret af målmanden og Mads Hvilsom er hurtigt over returen, men linjevogteren vinker offside og målet bliver annulleret.

Kampen fortsatte frem til pausen uden nævneværdige chancer.

Hvidovre IF kom bedst ud til anden halvleg og var også første hold efter pausen til at få afsluttet. Hjemmeholdet sværmede omkring Hobro IKs mål, men uden at blive farlige, på trods af flere langskud.

Hjemmeholdet fik udlignet efter 59 minutter, hvor en bold i dybden snyder Hobro IK-forsvaret og Tobias Thomsen kommer helt fri igennem. Offensivspilleren chipper bolden i mål over Adrian Kappenberger.

Kort efter det udlignende mål kom Hobro IK atter på sejrskurs. Efter et hjørnespark bliver Hugo Andersson sparket i hovedet og dommeren dømmer straffespark. Tilbagevendte Edgar Babayan sparker sikkert bolden i mål til 2-1.

Kampen blev efter Hobro IKs føringsmål igen lige og uden de helt store chancer.

Næste dramatiske moment i kampen var efter 76 minutters spil, hvor Edgar Babayan får direkte rødt kort efter en tackling, hvor han nærmest ikke rammer modstanderen. Dommer Sebastian Friis Aagerup vurderer det, helt uforståeligt, til et rødt kort og Edgar Babayan må tidligt i bad.

Hvidovre IF pressede herefter på og Adrian Kappenberger leverede flere vanvittigt flotte redninger, der hindrede hjemmeholdet i at udligne og Hobro IK kunne tage fra Hvidovre med alle 3 point i bagagen.