FyrkatQ U16 piger liga 2 vinder bronze ved Jyske Mesterskab

Hobro og omegn
Mandag 27. juni 2022 kl. 09:00

FyrkatQs U16 piger har haft et fantastisk forår, som netop er afsluttet med en fornem 3. plads ved Jyske Mesterskab. Foto: Privat

Af Klaus Hansen

FyrkatQ U16 piger liga 2 vinder bronze

FyrkatQs U16 piger har haft et fantastisk forår. Pigerne har vundet en stærk kreds med stærke hold som Aalborg KFUM, Nibe/Skalborg og ViborgQ. FyrkatQ pigerne blev kredsvindere i både region 1 og region 2.

Pigerne kvalificerede sig således til at spille om Jyske Mesterskab. 3 hold skulle kæmpe om titlen:
Ry Fodbold, ASA Aarhus og FyrkatQ. Først mødtes Ry Fodbold og ASA Aarhus. Den kamp vandt Ry Fodbold og kvalificerede sig til finalen. Taberen, ASA Aarhus, skulle nu møde FyrkatQ i kampen om den sidste plads i finalen. Kampen blev spillet på ASAS bane.

FyrkatQs piger var meget opsatte og startede perfekt ud og lagde et stort pres på ASA Aarhus i de første 20 minutter. 2 friløbere og 2 andre gode chancer efter gode indlæg, som desværre blev brændt. Efter det gode spil i 1. halvleg, så havde holdet en god fornemmelse.

FyrkatQ fortsatte det gode spil, men blev ramt af et par skader og kom under pres med flere hjørnespark til modstanderen, men ingen store chancer til nogen af holdene. Derfor skulle de 2 hold ud i 2x10 minutters forlænget spilletid.

Der blev kæmpet og fightet videre i en helt lige kamp. ASA Aarhus får et unødvendigt hjørnespark, som tilfældigt ender hos en ASA spiller, som resolut sparker bolden i mål.

Pigerne kæmper videre, og FyrkatQ får da også tilspillet sig et par farlige chancer, da der bliver satset i 2. halvleg af den forlængede spilletid., men ind vil bolden ikke. Det slutter med et ærgerligt nederlag til et rigtigt godt hold. Begge hold havde stor ære af kampen.

Det bliver altså til en flot 3. plads og bronze til FyrkatQ, som kan være stolte efter et forrygende forår. Pigerne vandt sølvmedaljer ved de Jyske Mesterskaber i indendørs i bedste række. Holdet vandt bronze, da de deltog i Easter Open South i U17 rækken i påsken.

Pigerne er meget talentfulde og FyrkatQ forventer os meget de succesfulde piger på sigt. En del af pigerne skal på efterskole, mens de øvrige piger rykker op og skal spille U18 i næste sæson. Holdet deltager i Vildbjerg Cup i slutningen af sommerferien fra 28/7 til den 31/7. Pigernes træner, Heidi Søndergaard Nielsen, har lagt et kæmpe arbejde i at træne og udvikle pigerne. Heidi har været meget vellidt og bidraget til det fantastiske sammenhold og kammeratskab på holdet.