Forløsende Ahmedhodzic-scoring gav point til sidst

Mariagerfjord og omegn
Søndag 21. juli 2019 kl. 17:25

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

Hobro-mandskabet spillede søndag eftermiddag sæsonens første udekamp, hvor det lykkedes at sikre et forløsende 1-1 resultat i allersidste minut mod Esbjerg fB.
.
AF JACOB MØLLER NIELSEN

Med vejr, der fordrede glidende tacklinger og skud langs jorden, så var der lagt op til en spændende kamp, da Hobro-mandskabet søndag eftermiddag gæstede Blue Water Arena i Esbjerg i 3F Superligaen.

Trods det glatte underlag, så gik der blot syv minutter, før Peter Sørensens tropper havde fundet vej til netmaskerne i en situation, som spillerne desværre måtte se dommeren fløjte for offside.

TV-billederne viste efterfølgende, at Mathias Haarups fabelagtige lange bold fra egen banehalvdel kun lige var på grænsen til at sætte Pål Kirkevold i offside-position, da han dirigerede bolden i mål med panden. Ærgerligt for de gulklædte, som med lidt mere held kunne have været foran kort inde i opgøret.
Herefter fulgte en periode, hvor spillet skiftede mellem at balancere til de to holds fordel. Esbjerg fB lagde et lille pres og kom frem til et par små chancer, som de dog ikke fik udnyttet.

Midtvejs i anden halvleg tog mandskabet fra Mariagerfjord teten og pressede på ned mod Esbjerg-målet. De gulklædte var tæt på at få skabt chancer i flere omgange, men heller ikke Hobro-mandskabet kunne få sendt den sidste afgørende aflevering eller det sidste skud, som manglede for at få en scoring i opgøret. Da klokken havde rundet den halve time, var scoringstavlen derfor stadig tom.

Desværre ophørte målløsheden ti minutter senere, da de blå- og hvidstribede pressede på med flere indlæg i træk. Efter klumpspil og et par knap så gode clearinger af Hobro-defensiven, så endte bolden hos en fri Pyry Soiri, som drønede bolden under Jesper Rask og ind i netmaskerne og bragte hjemmeholdet i front.

Derfor måtte Hobro-spillerne gå til pause bagud 1-0 i Esbjerg.
Herrepræstation, fightervilje og kæmpe forløsning til sidst
Ud til anden halvleg kom der et Hobro-mandskab med fornyet energi. Der blev hurtigt lagt et tungt og meget aggressivt pres mod Esbjerg-målet, og Peter Sørensens mandskab var i flere tilfælde tæt på at omsætte flot og kreativt spil til en udligning.

Som minutter skred frem, lignede det mere og mere, at det blot var et spørgsmål om tid, før de gulklædte ville bringe sig tilbage i kampen. Mandskabet var som det født påny, og holdet førte bolden meget mere frem på banen end i første halvleg.

Efter en lang periode med aggressivt spil begyndte kræfterne at slippe op, og spillet blev derfor mere jævnbyrdigt. Esbjerg havde stået solidt defensivt, men længere oppe på banen begyndte de igen at få mere spil til at køre.
Herefter gik spillet frem og tilbage, og begge hold var farlige, når de kom tæt på modstanderens mål. I Hobro-målet stod igen i dag en veloplagt Jesper Rask, som atter sørgede for at få taget sig af de forsøg, som kom indenfor rammen. Det offensive spil havde derfor gode betingelser med en sikker sidste skanse, og de gulklædte fightede alt de kunne for at få sat udligningen ind.

Til stor jubel for Peter Sørensens tropper kom forløsningen dybt inde i dommerens tillægstid. Uret havde rundet 93 minutter, og derfor blev bolden desperat sendt frem mod den høje Julian Kristoffersen.

Bolden kom dog for højt, så selv nordmanden ikke kunne nå den, men i stedet var det minsandten den nye forsvars-lejesvend Anel Ahmedhodzic, som tordnede frem mod bolden. Helt alene kom han frem til bolden, og her svigtede svenskeren med de bosniske rødder ikke. Køligt trillede han bolden udenfor Esbjerg-målmandens rækkevidde og ind i netmaskerne til en forløsende udligning, som også var svenskerens første scoring i Hobro-trøjen.
Kort efter fløjtede dommeren kampen af, og de mange bestræbelser på at få puttet kuglen i kassen lykkedes til sidst. Med en sand herrepræstation og en kæmpe fightervilje kunne mandskabet fra Mariagerfjord derfor rejse hjem med det ene point i en kamp, som længe lignede et nederlag. 1-1 blev kampens resultat, og Hobro er derfor ubesejret efter de to første runder af 3F Superligaen.

Næste kamp spilles på DS Arena på søndag, hvor lokalrivalerne fra Randers FC er modstanderen.