Hårdt nederlag til Viborg FF på udebane

Hobro og omegn
Fredag 20. november 2020 kl. 20:55

Af Mikkel Højbo

Første kamp efter landskampspausen for Hobro IKs vedkommende, blev spillet fredag aften i Viborg. Sidst de to mandskaber mødtes var i sæsonpræmieren, hvor det blev til 1-1 på DS Arena. Dagens kamp blev også brugt til at gøre opmærksom på Knus Kræft, som prydede begge mandskabers trøje.

Forud for dagens opgør blev Hobro IKs reservemålmand Jacob Samnik skadet. Derfor var der i dag plads på bænken til Jesper Rask, en sand Hobro IK-legende.

Første chance i kampen kom til Hobro IK, da Alexander Baun finder plads foran Viborg FFs felt, afslutningen går dog et pænt stykke forbi mål.

Efter godt et kvarters spil blev Hobro IK snydt for en friløber til Mads Hvilsom. Christian Cappis spiller angriberen i dybden, men linjevogteren vinker fuldstændig forkert for offside.

Kort efter var Viborg FF på spil og fik deres første store chance i kampen. Tidligere Hobro IK-angriber Sebastian Grønning, spiller sin angrebsmakker fri, men i sidste øjeblik for Simon Jakobsen blokeret bolden op på modstanderen og ud til målspark.

I det 36. minut tilkæmper Hobro IK sig et frispark på kanten af modstanderens felt. Det tager M.P. sig af, målmanden taber bolden, men desværre for gæsterne, var der ikke en gulbluset til at sparke bolden i mål. Umiddelbart efter modtager Alexander Baun bolden på modsatte kant, han laver et godt træk og afslutter, men bolden bliver blokeret til hjørnespark, der efterfølgende ikke bliver farligt.

Resten af første halvleg bød ikke på de store chancer og pausestillingen var derfor 0-0. Pausen blev brugt på at foretage en indskiftning, hvor Deedson Don Louicius erstattede Danny Amankwaa.

Begge hold kom afventede ud efter pausen, dog med Viborg FF som det mest boldbesiddende hold. Hobro IK lurede på kontraangreb og fremtvang på et af disse et hjørnespark. Det hjørnespark blev slået af Mikkel M.P. ind i panden af en Viborg FF spiller, der header bolden på overliggeren. Viborg FF-forsvaret for efterfølgende afværget.

Udover denne chance, var der ikke de store chancer at skrive om de første tyve minutter af anden halvleg. Derfor foretog cheftræner Peter Sørensen en dobbelt udskiftning og satte Jesper Bøge og Thomas Enevoldsen på banen. Thomas Enevoldsen erstattede anfører Jonas Brix-Damborg for at få et mere offensivt udtryk.

Viborg FF var desværre næste hold, der blev farlige, da de scorede til 1-0. Tobias Bech modtog bolden på kanten og sparkede bolden ind via stolpen bag en chanceløs Adrian Kappenberger i målet.

Efter målet blev linjevogteren skadet og der var derfor en længere pause i kampen. Hele ni minutter.

Kort efter den lille pause, kom forløsningen for Hobro IK. En flot solotur af Tobias Salquist spiller Jacob Tjørnelund hele fri på kanten, han slår et godt indlæg ind i panden af Mads Hvilsom, der er sikkerheden selv, og header bolden i kassen.

Hobro IK pressede efter det udlignende mål gevaldigt på og var i flere omgange tæt på at nedbryde Viborg FFs forsvar.

Stik mod spil og chancer var det ud af ingenting Viborg FF, der igen bragte sig foran. Hobro IK-mandskabet skulle derfor igen jagte et udlignende mål og det havde gæsterne minimum 10 tillægsminutter til.

Hobro IK pressede igen på med flere gode forsøg, men bolden ville ikke det sidste stykke over stregen og det bliver derfor til et nederlag, i en kamp hvor Hobro IK havde fortjent mere.