Hobro IK tilkæmpede sig et point mod AaB

Hobro og omegn
Søndag 1. december 2019 kl. 21:00

AF DANIEL LINDEMANN JAKOBSEN

Hobro IK var under pres i især anden halvleg af dagens kamp mod AaB, men Hobro-spillerne holdt stand og fik tilkæmpet sig 1-1 i Aalborg.

Den 1. december og 1. advent blev fejret med et nordjysk lokalopgør i 3F Superligaen, hvor Hobro IK gæstede AaB.

Allerede efter fire minutter fik Imed Louati en friløber og dermed en stor chance for at bringe de gulklædte foran. Afslutningen fra den tunesiske angriber blev dog reddet af en fin fodparade fra Jakob Rinne i AaB-målet.

Minuttet efter kom Hobro IK alligevel i front efter et hjørnespark. Bolden blev sparket ind omkring den nærmeste stolpe, hvor der var tæt befolket af både AaB- og Hobro-folk. Adskillige spillere fra begge mandskaber steg til vejrs, og så endte AaB’s Rasmus Thelander med at heade bolden i eget net.

AaB svarede hurtigt tilbage, for få minutter senere fik Patrick Olsen sendt et indlæg fladt ind til Tom van Weert, der resolut sparkede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Kampen bølgede frem og tilbage, og efter en god stikning fra Christian Cappis fik Imed Louati igen frit løb mod mål efter 20 minutter. Førsteberøringen blev ikke så god, som tuneseren kunne ønske sig, og så nåede Rasmus Thelander tilbage og fik presset angriberen i afslutningsøjeblikket. Afslutningen endte lige på Jakob Rinne, der reddede uden de store problemer.

Minuttet efter afbrænderen var Lucas Andersen tæt på at bringe AaB i front, da han krøllede bolden lige forbi stolpen efter en afslutning fra kanten af feltet.

Senere truede Imed Louati igen, da en skidt afslutning fra Christian Cappis endte hos angriberen, der med hovedet dirigerede bolden snert forbi mål.

Kort efter måtte Jesper Rask diske op med en fremragende redning i den anden ende for at forhindre, at en kraftfuld afslutning fra Tom van Weert havnede i mål.

Der var masser af chancer i en underholdende første halvleg, men de fremmødte tilskuere fik ikke yderligere scoringer at varme sig på før pausen.

Rodet anden halvleg
Pål Kirkevold kom på banen i stedet for Christian Cappis fra anden halvlegs start, og dermed blev formationen ændret til 4-4-2. Efter få minutter af anden halvleg måtte Imed Louati ligeledes lade sig udskifte til fordel for Julian Kristoffersen, og så var det en ren norsk angrebsduo i det meste af anden halvleg.

Der blev skruet gevaldigt ned for antallet af chancer i anden halvleg sammenlignet med kampens første 45 minutter. Kampen blev mere duelpræget, og selvom hjemmeholdet havde bolden mest, så havde aalborgenserne svært ved at skabe de store chancer.

I den anden ende lurede Hobro-spillerne på omstillingsmuligheder, men dem kom der ikke mange af, og de få, som opstod, kastede ikke nogen store muligheder af sig.

Med et kvarters tid tilbage af kampen var AaB tæt på at bringe sig foran, da Patrick Kristensen sendte en afslutning afsted. Inde tæt foran mål fik Anel Ahmedhodzic sat foden på for at blokere, og svenskeren var faktisk tæt på at lave selvmål, men på sin anden berøring fik forsvarsspilleren losset bolden væk fra mållinjen.

Mod kampens afslutning pressede AaB-erne på for at få den scoring, der kunne give dem sejren, men Hobro-mandskabet kæmpede heroisk imod. Det lykkedes at holde stand frem til sidste fløjt, og dermed kunne Peter Sørensens mandskab rejse fra Aalborg med den ene point.

Hobro-spillerne skal i aktion igen på fredag, hvor AC Horsens gæster DS Arena.