Hobro tabte forårspremieren mod AGF i kold forestilling

Hobro
Tirsdag 13. februar 2018 kl. 08:00

Frans Putros, der er kommet fra Fredericia, fik sin debut i Hobro-trøjen. Foto: Dannie Rosenkrantz

Det endte med et smalt nederlag i årets første superligakamp på DS Arena mod AGF, der via et smukt mål af Tobias Sana fik alle tre point med hjem til Aarhus.

.
Af Helle Schiønning

2.543 tilskuere havde fundet vej i det bidende kolde danske februarvejr, da bolden igen rullede på DS Arena. AGF var modstanderen i årets første kamp, og de rejsende AGF-tilhængere sørgede sammen med de fremmødte Hobro-fans for en fin ramme for aftenens opgør, fortæller Eddi Bisgaard Kristensen på klubbens hjemmeside.

Kampen startede en smule rodet med udeholdet mest på bolden. Gæsternes Mustapha Bundu stod også for kampens første afslutning, da en nedfaldsbold blev sendt fladt mod Jesper Rasks mål, men Hobro-keeperen reddede sikkert forsøget.

Kort efter fandt et indlæg Pål Kirkevold, men angriberen var hårdt presset og forsøget blev blokeret. Debutanten, Frans Putros, fyrede efter 22 minutter et optimistisk frispark direkte mod mål, men forsøget sad lige på Aleksander Jovanovic.
Første store Hobro-chance kom efter langt indkast, som endte i udkanten af feltet hos Martin Mikkelsen. Kanten trykkede resolut af, men afslutningen blev afværget en meters penge fra målstregen.

I den anden ende var AGF tæt på efter et hjørnespark, som Jesper Rask kun kunne vifte svagt væk, og Rasmus Minor reddede situationen for målmanden, da han kom i vejen for Pierre Kanstrup.

Kampen begyndte så småt at åbne sig op efter den halve time. Med 33 minutter på uret var gæsterne endnu engang tæt ved efter hjørnespark. Bolden faldt ned hos Pierre Kanstrup, og forsvarsspilleren sparkede tæt over målrammen.
Hobro startede 2. halvleg bedst, og lynhurtige Quincy Antipas var tæt på at komme først på et fladt indlæg, men bolden røg et par meter forbi stolpen.

Sneen invaderede DS Arena fra starten af 2. halvleg, og de hvide bolde måtte efter fem minutters spil udskiftes med de gule bolde, som ellers er blevet brugt i store dele af sæsonen.

Efter 57 minutter fandt et fladt indlæg fra Björn Kopplin igen Quincy Antipas ved forreste stolpe. Denne gang kunne angriberen vende rundt og sende den videre ind foran, men en AGF’er stod placeret inde foran mål og ekspederede bolden væk.

Det var dog gæsterne, som åbnede scoringen efter 65 minutter, da svenske Tobias Sana med et fantastisk skruet langskud sendte bolden op i det lange målhjørne uden chance for Jesper Rask, og dermed kunne de medrejsende aarhusianere varme sig ekstra meget.

Gæsterne fortsatte med at trykke på efter føringsmålet. Med tyve minutter igen slap Mustapha Bundu igennem, men hans flade afslutning blev afvist af Jesper Rask, der diskede op med en flot fodparade.

Hobro forsøgte at lægge et sidste pres, men chancerne udeblev og derfor endte forårets første kamp med et ærgerligt nederlag.

På søndag skal holdet en tur til Randers, hvor oprejsning er mulig mod et slagens Randers-mandskab, der senest tabte 5-1 i Parken.