Hobro IK brændte og brændte i nederlag mod FC Midtjylland

Hobro og omegn
Fredag 21. februar 2020 kl. 23:00

AF DANIEL LINDEMANN JAKOBSEN

Et velspillende Hobro-mandskab skabte et hav af chancer mod FC Midtjylland, men samtlige af chancerne blev misbrugt, og så løb midtjyderne i stedet med de tre point.

Fredag aften lagde DS Arena for første gang i 2020 græs til en kamp i 3F Superligaen. Det var et opgør mellem Hobro IK på 12. pladsen og FC Midtjylland på 1. pladsen.

At det var top mod bund, var dog ikke til at se i første halvleg. Allerede efter to minutter tilfaldt en stor chance til Jesper Bøge efter et fint sideskift fra Mathias Haarup. Højrebacken sendte en afslutning afsted, som endte snert forbi den fjerneste stolpe.

Gæsterne havde mere end svært ved at tøjle Hobro IK’s offensive spillere Imed Louati, Pål Kirkevold, Edgar Babayan og Emmanuel Sabbi i kampens indledning. Chancerne løb dog ofte ud i sandet, inden det for alvor blev farligt.

I det 17. minut var Peter Sørensens tropper uhyre tæt på at omsætte dominansen til en føring. Pål Kirkevold førte bolden frem langs sidelinjen, spillede bolden ind til Emmanuel Sabbi, som sendte kuglen videre til Imed Louati. Den tunesiske angriber sparkede mod det nærmeste hjørne, men bolden endte på trekantssammenføjningen.

Senere fik Edgar Babayan sendt en kvalificeret afslutning lige forbi mål, og kort derefter tæskede Imed Louati bolden på undersiden af overliggeren, hvorefter kuglen sprang ned på græsset lige foran mållinjen.

I den anden ende fik gæsterne sendt en afslutning lige på Jesper Rask, men Hobro-keeperen fik ikke ordentligt fat i bolden, som i stedet endte med at trille hen på stolpen, inden Jesper Rask kunne kaste sig hen over bolden.

Det var en forrygende første halvleg fra Hobro-mandskabet, og det var sort uheld for de gulklædte, at der stadig stod 0-0 på måltavlen ved pausefløjtet.

Hobro IK fortsatte med at misbruge chancerne
De gulklædte fra enden af Mariager Fjord fortsatte det fine spil efter pausen, og få minutter inde i anden halvleg fik Edgar Babayan en gigantisk mulighed, da han fik en friløber. Den armenske landsholdsspiller misbrugte dog på det skammeligste, da han gik ned i tempo og endte med at blive presset til at afslutte forbi mål.

Fem minutter senere endte et hjørnesparksindlæg lidt komisk oven på Jonas Brix-Damborgs fod tæt inde foran mål. Derefter sprang bolden over til Rasmus Minor, der headede bolden oven i nettaget.

Det var efterhånden helt utroligt, at Peter Sørensens tropper ikke havde bragt sig foran, men skarpheden manglede simpelthen foran mål.

Skarphed var ikke en mangelvare hos FC Midtjyllands Anders Dreyer. Kantspilleren blev sendt i dybden af Ronnie Schwartz, og så udplacerede offensivspilleren Jesper Rask i målet og gjorde det til 1-0 til gæsterne – stik imod spil og chancer.

Det var uden tvivl et bittert mål at indkassere for Hobro-spillerne, men de gav ikke op. Emmanuel Sabbi sendte et langskud afsted, som Jesper Hansen kun formåede at halvklare i det kraftige regnvejr. Returen var Pål Kirkevold først over, men den normalt så træfsikre nordmand sparkede langt forbi.

Kort efter demonstrerede Ronnie Schwartz sin træfsikkerhed, da 1-0-målscoreren Anders Dreyer efter hurtige kombinationer lagde bolden til rette for angriberen, som resolut sparkede bolden i netmaskerne.

Selvom der blev skabt et hav af store muligheder, så kom Hobro IK altså ikke på måltavlen fredag aften, og dermed vandt midtjyderne med 2-0. Et ærgerligt resultat for de gulklædte, som leverede en hæderlig indsats.

Næste fredag skal Hobro IK igen i aktion i 3F Superligaen, hvor en udekamp mod AGF venter.