Pointdeling i dramatisk affære mod SønderjyskE

Hobro og omegn
Søndag 22. september 2019 kl. 15:59

De gulklædte måtte søndag nøjes med et 1-1 resultat, da holdet tog imod SønderjyskE på DS Arena. Mandskabet fra Mariagerfjord spillede en god kamp og havde fortjent sejren, men måtte prise sig lykkelige for et uafgjort resultat, efter Jesper Rask reddede et straffespark dybt inde i overtiden...
.
AF JACOB MØLLER NIELSEN

Hobro-mandskabet trak igen den gule trøje over hovedet, da mandskabet fra Mariagerfjord tog imod SønderjyskE på DS Arena i søndagens tidlige opgør i 3F Superligaen.

I åbningsminutterne startede Hobro-mandskabet aggressivt ud i jagten på en tidlig scoring. Slutproduktet manglede dog i situationerne, og som minutterne gik, kom det sønderjyske mandskab dog bedre med i kampen. Derfor stod der stadig stod 0-0 efter et kvarters spil.

Akkurat efter kom Hobro-mandskabet frem til kampens første afslutning på mål, da Pål Alexander Kirkevold forsøgte sig efter en omstilling. Skuddet sad lige på målmanden, men forsøget dannede grundlaget for en periode med flere optræk til chancer for hjemmeholdet.

Efter et par situationer hvor den sidste aflevering manglede, så var Hobro-mandskabet yderst tæt på at tage føringen i det 29. minut. Edgar Babayan førte bolden op langs kanten, og efter nogle fine kropsfinter sendte armeneren et fladt skud afsted, som gik snævert forbi målets stolpe.

Peter Sørensens tropper fortsatte ufortrødent det gode spil og var i flere omgange efterfølgende tæt på at tage føringen. I hver aktion manglede det sidste akkurat, men mere og mere tydede på, at Hobro-mandskabet ville tage føringen inden længe.

Stik modsat af spillets chancer var det alligevel SønderjyskE, der tog føringen med fem minutter tilbage inden pausefløjt. Et hjørnespark blev snittet videre og tog fra på overliggeren. Herefter røg den ned på en uheldig Mathias Haarup, som ikke kunne nå at reagere, før han via ryggen sendte bolden over målstregen i eget net.

Ikke lang tid efter fløjtede kampens dommer til pause, hvor Hobro-mandskabet, trods et kæmpe overtag i spillet, måtte se sig selv gå til halvleg værende bagud 1-0.

Fantastisk frisparkskasse fra Pål og flyvende Jesper Rask
Fra anden halvlegs start fortsatte de gulklædte med at have overtaget i spillet, men slutproduktet manglede fortsat for mandskabet fra Mariagerfjord. Peter Sørensens tropper pressede SønderjyskE-mandskabet alt, hvad de kunne, og havde optræk til store chancer nærmest hvert angreb. Når spillet en sjælden gang imellem skiftede, så var Jesper Rask på plads nede i Hobro-målet.

Spillet fortsatte i samme spor næsten hele anden halvleg, og med et kvarters spil tilbage og stadig ingen scoring til Hobro-mandskabet forsøgte Peter Sørensen sig med en dobbeltudskiftning. Oliver Thychosen og Imed Louati kom ind, og det skabte fart på kanterne.

Kort tid efter fik de gulklædte tilkæmpet sig et frispark et lille stykke udenfor feltet. Pål Kirkevold tog sig selv af frisparket begået mod ham, og det skulle vise sig at blive en god idé. Nordmanden kanonerede bolden i målets højre side direkte på frisparket, og derved kom forløsningen endelig.

Efter udligningen var Hobro-mandskabet fortsat ovenpå, og det var tydeligt, at holdet ville have sejren, som de spillemæssigt nok havde fortjent. Holdet pressede derfor på for at få sejrsmålet, men der var blot 11 minutter tilbage til at hente det.

Tiden gik, og de helt store chancer udeblev for hjemmeholdet. Dybt inde i overtiden var det dog tæt på at gå helt galt, da SønderjyskE var tæt på at stjæle sejren i kampens sidste sekund. Kampens dommer, som i forvejen havde hjemmepublikummet på nakken, dømte et noget tvivlsomt straffespark til sønderjyderne begået af Rasmus Minor, som fik pibekoncerten til at runge højlydt på DS Arena.

Pibekoncerten blev dog få momenter senere erstattet af jubelrus, da superhelten Jesper Rask endnu engang blev redningsmanden. Han snuppede på fornemmeste vis straffesparket fra SønderjyskEs Mads Albæk, og dermed sikrede han det ene point til Hobro-mandskabet. En fantastisk aktion af Hobro-målmanden, som med redningen fik det ene point til at føles som en sejr for alle de fremmødte tilhængere.

Kort efter fløjtede kampens dommer af, og Hobro IK måtte forlade banen med blandede følelser. Mandskabet fra Mariagerfjord var banens bedste hold i store perioder af søndagens kamp, men den sidste skarphed manglede foran målet. Dermed endte det 1-1 i opgøret mod SønderjyskE.

Næste opgave for de gulklædte venter allerede på fredag, hvor holdet skal en tur til det sjællandske og forsøge at spille sig til en sejr mod Lyngby BK.