​Nulløsning mod OB efter jævnbyrdig affære

Hobro og omegn
Fredag 23. august 2019 kl. 22:15

Hobro IK fik fredag aften sæsonens første clean sheet, da de fightede sig til et enkelt point mod OB i en 0-0-kamp, hvor begge hold havde chancer til at tage sejren....
.
AF JACOB MØLLER NIELSEN

På en solbeskinnet sensommeraften tog Hobro IK imod OB, da fynboerne fredag gæstede DS Arena til sæsonens syvende opgør i 3F Superligaen.

Peter Sørensens tropper startede kampen i et højt tempo i håbet om at få sat en tidlig scoring i kassen. Efter seks minutters spil skulle de gulklædte muligvis have fået den største chance af alle, da OB-midtbanemanden Moses Opondo så ud til at tage armen til hjælp i en forsvarsaktion i feltet. Til ærgrelse for Hobro-mandskabet forblev dommerens fløjte tavs, men mandskabet fra Mariagerfjord fortsatte ufortrødent med at presse på.

De helt store chancer blev det dog ikke til trods de gulklædtes fine takter i kampens åbning, og som kampen skred frem, kom OB frem til flere og flere gode muligheder. Hobro-forsvaret stod dog solidt, så derfor var opgøret fortsat uden scoring, da kampen havde rundet den halve time.

Kampen fortsatte herfra med et Hobro-mandskab stående dybt i banen, hvor holdet gik efter skabe noget på omstillinger. Det var dog lige ved at gå galt i det 34. minut, da OB’s Bashkim Kadrii fik sat foden på et indlæg helt fri foran mål. Jesper Rask var dog atter det rette sted, og fynboerne måtte derfor se kampens hidtil største chance blive reddet af sidste sæsons slutspilshelt.

Spillet bølgede herfra lidt frem og tilbage, dog uden nogen af holdene for alvor blev farlige. Derfor var opgøret fortsat målløst, da kampens dommer fløjtede til pause.

Nulløsning efter en jævnbyrdig affære
De gulklædte kom, akkurat som i kampens åbning, livligt ud til anden halvleg. De pressede på og kom frem til en del hjørnespark, men kunne stadig ikke få et ordentligt slutprodukt på chancerne. Ligesom i første halvleg døde presset stille og roligt ud, og så begyndte OB på ny at skabe chancer mod Hobro-målet.

Her var billedet dog også det samme: Heller ikke fynboerne kunne få slutprodukt på, men det var især grundet en velspillende Hobro-defensiv. De fik afværget chancerne der opstod, så OB’erne ikke nåede at blive farlige.

Man skulle frem til det 64. minut før anden halvlegs første store chance opstod. Efter endnu et hjørnespark til de gulklædte blev en dødbold forvandlet til et vaskeægte skydetelt. I et kæmpe klumpspil forsøgte flere Hobro-spillere sig at plaffe sig vej igennem den blåstribede mur, som havde dannet sig foran OB-målet. Til ærgrelse for Hobro-mandskabet måtte holdet se alle afslutningerne blive blokeret, og på forunderlig vis var stillingen derfor fortsat 0-0.

Få minutter efter var OB ved at gøre det onde ved Hobro-mandskabet, men holdet slap med skrækken, da Bashkim Kadrii sparkede bolden forbi mål.

I det resterende af kampen virkede det som om, at de gulklædtes kræfter var ved at slippe op, og holdet fokuserede derfor på at holde buret rent. Peter Sørensens tropper gjorde alt for at afværge de chancer, som de stribede fra Fyn kæmpede sig til. Her viste Hobro-defensiven igen sin styrke, da de fik affejet de muligheder, som OB-offensiven fik fightet sig til.

Da ingen af holdene kunne få sendt kuglen i kassen, så endte det med en nulløsning. Hobro-mandskabet fik derfor sæsonens første clean sheet i en kamp, hvor de gulklædte til sidst måtte fighte sig til uafgjort, men også i løbet af kampen havde chancer til at tage sejren.

Næste kamp er på næste lørdag, hvor mandskabet fra Mariagerfjord skal på en lang udebanetur til Farum, hvor FC Nordsjælland venter.