Frisparksdrøn besejrede Hobro IK i Haderslev

Hobro og omegn
Søndag 6. maj 2018 kl. 21:20

Quincy Antipas startede helt fremme i fraværet af topscorer Pål Kirkevold. Foto: Dannie Rosenkrantz

Hobro IK tabte søndag aften 0-1 på udebane mod SønderjyskE i første indbyrdes opgør. Dermed fik de gulklædte fra Mariager Fjord ikke det bedste udgangspunkt inden returkampen næste søndag....
.
KAMPREFERAT AF EDDI BISGAARD KRISTENSEN

Solen stod fra en skyfri himmel over Sydbank Park til aftenens kamp mellem SønderjyskE og Hobro IK i klubbernes første møde i Alka Superligaens Europa Playoff.

Kampen startede særdeles underholdende med to gæstfrie forsvar i begge ender.

SønderjyskE kom først til fadet, og efter tvivlsomt forsvarsspil i Hobro-feltet slap den tidligere Hobro-topscorer Mads Hvilsom fri med Jesper Rask. Her vandt sidstnævnte duellen og fik i to omgange afværget til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark måtte Hobro-keeperen på ny diske op med en refleksredning fra et hovedstød.

Minuttet efter var det Yaw Amankvah til at misbruge en kæmpe chance. Vito Hammershøy-Mistrati svingede et indlæg i boksen, og på kanten af det lille felt kiksede den høje nordmand sit hovedstød fuldstændigt.

Efter fem minutter var det igen hjemmeholdet, der bankede på. Et højt indlæg fra venstre sejlede over hele bagkæden for Hobro IK, og her kom Christian Jakobsen farende, men kantspillerens flugter røg over målet.

19 minutter inde i opgøret var Christian Jakobsen igen på spil. Sammen med Mads Hvilsom og Søren Frederiksen var de ikke langt fra at sætte et perfekt kontrastød sammen. Heldigvis endte det sidste indlæg uden adresse, hvor Jakobsen ellers lå umarkeret.

Thomas Thomasbergs tropper besøgte også hjemmeholdets felt jævnligt. Først sparkede Vito Hammershøy-Mistrati en god frisparksmulighed i muren og få minutter senere trykkede Edgar Babayan af fra distancen men over mål.

Efter 38 minutter var det Mads Justesen, som var tæt på at bringe Hobro IK i front. Et præcist frisparksindlæg fra Vito Hammershøy-Mistrati fandt Hobro-anføreren, som fik headet bolden ned i græsset foran Sebastian Mielitz. SønderjyskE-målmanden fik dog akkurat pareret hovedstødet forbi stolpen. Dermed sluttede 1. halvleg uden mål.

SønderjyskE bedst i 2. halvleg
SønderjyskE fik et lille overtag i løbet af 2. halvleg, og det blev udnyttet efter 66 minutters spil. Björn Kopplin rev Christian Jakobsen ned uden for feltet, og på det efterfølgende frispark smadrede Kees Luijckx bolden op i det lange målhjørne til en 1-0-føring til hjemmeholdet.

Selvom Hobro IK havde flere tilløb blev det aldrig farligt for alvor, og savnet af Alka Superligaens topscorer var til at mærke i offensiven.

Til slut var det i stedet SønderjyskE, som var tæt på at score yderligere. Christian Jakobsen stjal en opspilsbold fra Yaw Amankwah og sendte bolden på tværs til Mads Hvilsom. Tæt foran mål gled angriberen ind i bolden, men han var kun i stand til at dirigere bolden på stolpen, hvorfor Thomas Thomasbergs mandskab slap med skrækken.

Flere scoringer fik vi ikke til aften, og det sluttede således med en sejr på 1-0-sejr til hjemmeholdet fra Haderslev.

Returopgøret spilles om en uge på søndag kl. 16.00, når DS Arena ligger græs til afgørelsen mellem de to hold.