Putros-perle ikke nok til point mod FCM

Hobro
Søndag 25. februar 2018 kl. 16:37

Edgar Babayan blev kåret til kampens spiller af Hobro-supporterne. Foto: Dannie Rosenkrantz

Hobro startede kampen ganske fint og forsøgte at kyse midtjyderne med fysikken...
.
Kampreferat af Eddi Bisgaard Kristensen

En halv time i overtal og en frisparksperle fra nytilkomne Frans Putros var ikke nok til at forhindre Alka Superligaens førerhold fra FC Midtjylland i at sejre i søndagens underholdende opgør på DS Arena.

Hobro startede kampen ganske fint og forsøgte at kyse midtjyderne med fysikken. Det var allerede ved at skabe en chance efter 2 minutter efter et hjørnespark, men den nye mand, Wilfried Domoraud, kiksede sit forsøg på saksespark.

Tre minutter senere kombinerede førerholdet dog glimrende på hjemmeholdets banehalvdel. Det skabte plads til et fladt indlæg fra Jakob Poulsen, der på midten fandt Marc Dal Hende, som kom foran Jesper Bøge og kunne bringe Jess Thorups tropper tidligt foran.

Hjemmeholdet svarede fint igen. Quincy Antipas testede FCM-målet udefra, men forsøget blev afværget af en midtjysk pandebrask, og på det efterfølgende hjørnespark var Edgar Babayan tæt på at tackle bolden i mål.

Efter 21 minutter var Babayan igen på færde, da han trak ind fra venstresiden og forsøgte med en flad afslutning mod det fjerne hjørne, men afslutningen gik lige forbi. Minuttet efter blev Antipas sendt afsted i dybden, men hans sidste træk ned mod Jesper Hansen blev desværre for langt, og den rutinerede keeper kunne nå ned og få fat i bolden før Antipas.

Både Hobro og Midtjylland havde optræk til flere chancer, men det ujævne underlag og manglende skarphed i indlæggene eller den sidste pasning manglede for begge hold. Hobro IK gik derfor til pause bagud med 0-1 på det tidlige mål af Marc Dal Hende.

2. halvleg var få minutter gammel, da gæsternes Mikkel Duelund fik en friløber, men Jesper Rask og Yaw Amankwah fik i fællesskab afværget situationen til et hjørnespark.

Hjemmeholdet kastede alle mand med frem, når de fik dødbolde på midtjydernes banehalvdel, og det var tæt på at give en chance til Edgar Babayan, der afsluttede på en nedfaldsbold, men kantspillerens afslutning røg højt over mål.

Efter en times spil var FC Midtjylland tæt på at fordoble føringen. Mads Thycosen dukkede op på bagerste stolpe, og kun en flot redning fra Jesper Rask forhindrede en 2-0-scoring.

Angrebet efter fik Hobro en omstilling. Frans Putros udfordrede Frannk Onyeka, som klippede midtbanen. Det kostede Onyeka sin anden advarsel og dermed et rødt kort til FC Midtjylland.

Knap havde vi set os for, så stod der 0-2. En midtjysk omstilling endte hos Marc Dal Hende, der fra en position uden for feltet sendte bolden fladt ind bag Jesper Rask.

Thomas Thomasberg svarede tilbage ved at sende Sebastian Grønning og Jacob Tjørnelund på banen efter scoringen. Det var tæt ved at give pote kort efter. Først var Martin Mikkelsen tæt på at sparke den ind udefra, og minutter efter var Sebastian Grønning tæt på at prikke bolden i mål, men ind ville bolden ikke.

Hobro IK bragte sig tilbage i opgøret, da Frans Putros med et forrygende frisparksmål reducerede til 1-2. Fem minutter senere var det tæt på udligning efter et lang indkast endte hos Sebastian Grønning. Han nåede kun at sætte knæet på, og bolden landede i favnen på Jesper Hansen i målet.
Selvom hjemmeholdet trykkede på, blev det ikke til flere scoringer. Hobro IK taber derfor anden hjemmekamp i træk og har blot fået 1 point i forårets tre kampe. På den lyse side blev målkontoen åbnet, og hvilket et af Frans Putros!

På onsdag venter endnu en vigtig og svær kamp mod FCK på DS Arena.