Rødt kort, Alka Superliga-rekord og dramatisk udligning i Horsens

Hobro og omegn
Søndag 15. oktober 2017 kl. 17:30

Pål Kirkevold skød sig med mål i niende kamp i træk ind i historiebøgerne. Foto: Dannie Rosenkrantz

Pål Kirkevold hamrede sig ind i Alka Superligaens historie med en scoring for niende kamp i træk....
.
Af Klaus Hansen

Hobro IK fik søndag tilkæmpet sig ét point mod AC Horsens i en kamp, hvor de måtte spille 11 mod 10 i 83 minutter og først til allersidst udlignede, fortæller Eddi Bisgaard Kristensen på klubbens hjemmeside.

For første gang startede Sebastian Grønning for Hobro IK, da han erstattede Quincy Antipas i angrebet. Martin Mikkelsen var ligeledes ny mand i opstillingen i stedet for Edgar Babayan.

Kampen indledtes med en masse dødbolde og spil midt på banen. Men før kampen rigtigt nåede i gang, så var den allerede slut for Rasmus Minor. Efter 7 minutter blev forsvarskæmpen fanget for langt fremme, og da Kjartan Finnbogason var på vej ned mod Jesper Rask i Hobro-målet måtte forsvarsspilleren tage ulovlige midler i brug. Dette takserede dommer, Jens Maae, til et direkte rødt kort – og dermed var det op ad bakke for Hobro IK fra start.

Ærgerligt for Sebastian Grønning betød det også, at han måtte lade sig udskifte efter blot 7 minutter i sin første start, da Yaw Amankwah skulle ind og erstatte Minor i forsvaret.

Man ved, at man er kommet til Horsens, når publikum rejser sig for et indkast på modstanderens banehalvdel. Ikke desto mindre er det et dødsensfarligt våben, og det blev det endnu engang denne søndag på CASA Arena.

Efter 12 minutter svingede Mikkel Qvist et indkast ind i Hobro-feltet. Bolden fik lov at passere til bagerste stolpe, hvor Jonas Thorsen fra AC Horsens akrobatisk sparkede AC Horsens foran 1-0.

AC Horsens trykkede fortsat på, men i flere omgange reddede både Jesper Rask og overliggeren for Hobro IK. 32 minutter inde i kampen skete der så noget historisk i Alka Superliga-regi.

Norske Pål Kirkevold drev på egen hånd bolden ind i AC Horsens-feltet, hvor han driblede Bubacarr Sanneh og dernæst smadrede bolden op i nettaget. Udligningen var topscorerens niende Alka Superliga-kamp i træk, hvor han går fra banen med mål på samvittigheden, og målet i dag kan i den grad var et af de smukke af slagsen.

Euforien fra scoringen havde knap lagt sig, før AC Horsens endnu en gang bragte sig foran efter en dødbold. Et hjørnespark endte i panden på Bubacarr Sanneh, og han headede hjemmeholdet i front på ny. Denne stilling holdt til pause.

Efter pausen var det svært at få øje på chancerne i halvlegens indledning. AC Horsens var farlige på dødbolde, og når de lossede bolden højt ind i feltet, og Jesper Rask stod en flot kamp i Hobro-målet. Hobro var sjældent på besøg i hjemmeholdets felt, men efter en times spil fandt Martin Mikkelsen en fremstormende Danny Olsen, hvis afslutning blev blokeret foran mål af en forsvarer.

Bænkede Quincy Antipas kom på banen efter 78 minutter, og det var som om, det skabte mere dynamik fremme på banen. Antipas’ udfordrende spillestil var i høj grad med til at flytte Hobro-spillet længere frem på banen og skabe flere og flere afslutninger mod hjemmeholdets mål.

Forløsningen kom i 90. minut, da Quincy Antipas forrygende stak Björn Kopplin i dybden, og venstrebacken kunne uden dikkedarer placerer AC Horsens-keeperen og sikre Hobro IK et enkelt point i en hård kamp på CASA Arena.