Hobro IK deler med OB

Hobro og omegn
Lørdag 30. september 2017 kl. 21:06

Jesper Bøge spillede en god kamp i bagkæden sammen med resten af Hobro-forsvaret. Foto: Dannie Rosenkrantz

2.090 tilskuere havde fundet vej til DS Arena til kampen mod OB, der inden kampen var placeret på 7. pladsen, og med en sejr til Hobro IK kunne de ligge afstand til OB med 7 point...
.
Af Klaus Hansen

For anden weekend i træk rullede bolden på DS Arena. Denne gang kom OB på besøg, og selvom Pål Kirkevold gav hjemmeholdet en god start, holdte resultatet ikke, og det blev kun til 1-1 mod fynboerne, det fortæller Eddi Bisgaard Kristensen på klubbens hjemmeside.

Thomas Thomasbergs mandskab kom godt ud fra omklædningsrummet. Allerede efter fem minutter fandt Danny Olsen Pål Kirkevold i højresiden. Den brandvarme nordmand trak på fornemmeste vis ind i banen og trykkede af. Sten Grytebust i OB-målet måtte springe for at afværge forsøget.

De lange indkast var et farligt våben for hobrogenserne i dagens opgør. Første gang efter ni minutter, hvor Björn Kopplin smed bolden ind i farezonen. OB-forsvaret fik bolden clearet, men den endte igen hos tyskeren, som optimistisk trykkede af fra distancen og tvang Sten Grytebust til en god redning. Ti minutter senere førte en returbold fra et indkast til et indlæg, hvor Jeppe Tverskov måtte bruge ulovlige midler for at stoppe Rasmus Minor i at nå bolden, hvilket dommer Michael Johansen takserede til et straffespark til Hobro IK.

Pål Kirkevold var sikkerheden selv på straffesparket, og den norske angriber scorede dermed for 8. kamp i træk og tangerede Alka Superliga-rekorden for at score flest superligakampe i træk.

Hjemmeholdet sad på størstedelen af 1. halvleg, og OB var kun farlig en enkelt gang, hvor Rasmus Festersen slap igennem med Jesper Rask efter godt sammenspil i OB-angrebet, men Hobro-keeperen reddede på flotteste vis afslutningen. En flot halvleg fra Hobro-mandskabet betød altså, at de kunne gå til pause foran 1-0.

Anden halvleg åbnede med OB mere på bolden. Alligevel var det hjemmeholdet, der kom til de største chancer. Først fandt Pål Kirkevold Quincy Antipas i dybden og alene med Sten Grytebust, men angriberens afslutning sad lige på målmanden. Efterfølgende blev Danny Olsen sat op i højresiden, men hans afslutning sneg sig forbi det lange hjørne.

Selvom det havde været småt med chancer til gæsterne kom de efter 58 minutter helt tilbage i kampen, da venstre back, Jacob Barrett Laursen smadrede bolden i kassen til 1-1. Udligningen åbnede for alvor kampen, og spillet flød fra ende til ende, dog uden de store chancer til nogle af holdene.

Farligst var Hobro IK, når Pål Kirkevold kom på bolden på den sidste tredjedel. Men det blev desværre kun lige ved og næsten, og den sidste aflevering manglede.

Fem minutter før tid var det fantastisk tæt på, at indskiftede Sebastian Grønning kunne heade Hobro IK foran efter indlæg fra Björn Kopplin. Desværre stod Sten Grytebust endnu en flot kamp i OB-målet og reddede forrygende på Grønnings hovedstød. Et par minutter senere fik Rasmus Festersen en god chance i den anden ende, men Jesper Rask ville ikke stå i skyggen for målmanden i den anden ende og reddede flot.

En kamp, der sagtens kunne tippe begge veje, men hvor Hobro klart havde flest åbne muligheder, sluttede med pointdeling. Hobro IK holder dermed afstand til fynboerne med fire point og henter endnu et vigtigt point til rækken.