Bronzevinderne fra Lyngby sendt hjem med et 3-0-nederlag

Hobro
Søndag 20. august 2017 kl. 20:30

Danny Olsen forsøger at vende på en Lyngby-spiller (Foto: Dannie Rosenkrantz)

En solid defensiv indsats betød, at Hobro IK søndag eftermiddag satte sidste sæsons bronzevindere til vægs med 3-0 hjemme på DS Arena foran 3.937 tilskuere...
.
Af Helle Schiønning

Det fortæller Eddi Bisgaard Kristensen på klubbens hjemmeside.

Med solen højt på himlen, stort fremmøde på lægterne og Hadsund Skoleorkester, som underholdte hjemmepublikummet før startfløjtet, var der skabt en attraktiv kulisse, da Benjamin Willaume-Jantzen fløjtede op på DS Arena kl. 16.

Hobro-mandskabet takkede for den gode opbakning med en stærk indledning på kampen. Først var det Vito Hammershøy-Mistrati, som testede Lyngby-målet, da han opfangede et blokeret indlæg på kanten af feltet. Afslutningen strøg dog lige forbi stolpen.

Efterfølgende angreb var det Danny Olsen, som sendte et højt, indadskruet frispark ind fra højresiden. Nicholas Gotfredsen kom godt til vejrs, men hans hovedstød endte i nakken på en Lyngby-forsvarer. Hobro lagde et stort tryk i starten af kampen. Næste mulighed tilfaldt Edgar Babayan, som efter en flot dribletur blev stoppet, lige før det for alvor blev farligt.

Første gode Lyngby-mulighed stod Mikkel Rygaard for, da han efter knap 11 minutters spil opsamlede en bold på kanten af Hobro-feltet, men han sendte bolden højt over mål.

Hobro svarede hurtigt tilbage, og efter en god dribletur fra Quincy Antipas i højre side trak han ind i banen til sit venstreben. Afslutningen var dog ikke lige så flot som dribleturen og endte langt ved siden af målet.

Hobro-mandskabet fortsatte med at strikke gode angreb sammen, og med 18 minutter på uret kom det fra højre side, hvor Danny Olsen spillede bolden fladt ind til Antipas, der chippede den videre på første touch til en fremstormende Edgar Babayan, der med en behersket halvflugter var tæt på at overliste Mikkel Andersen i Lyngby-målet.

Hobro fortsatte det hårde tryk mod Lyngby-målet og opsamlede mange returbolde op nær feltet, der var med til at fastholde trykket. Efter 20 minutter smækkede anfører Jonas Damborg en bold i feltet med venstrekøllen. Her var Nicholas Gotfredsen først over nedfaldsbolden og dæmpede perfekt bolden til Quincy Antipas, som afsluttede fladt i nærmeste hjørne, men igen var Lyngby-keeperen på plads.

Lyngby var sporadisk farlige, og midt i halvlegen var det Mikkel Rygaard, som sendte et giftigt frispark ind fra venstresiden, men Pål Kirkevold var med tilbage og afværge situationen.

Hobros angribere lurede konstant på at opsnappe bolden fra Lyngby-forsvaret, og efter 24 minutter lykkedes det Pål Kirkevold at opfange en aflevering fra Lyngbys anfører, Thomas Sørensen. Angriberen kom ind til sit favoritben, men Mikkel Andersen diskede op med en god fodparade. Efterfølgende var Vito Hammershøy-Mistrati tæt på, da han fik returbolden i ansigtet, men endnu engang var Lyngby-keeperen i vejen.

Efter 31 minutter kom forløsningen. Kampens flotteste angreb blev kronet af en flot Quincy Antipas-afslutningen over i det lange hjørne. Forinden havde midtbane-maestro, Vito Hammershøy-Mistrati, som var meget synlig i 1. halvleg, orkestreret spillet fra midten af banen. Her fandt han Björn Kopplin på venstresiden, der sendte den fladt ind til Quincy Antipas, der med en perfekt vending og afslutning satte et jublende DS Arena i kog.

Sidste chance i 1. halvleg tilfaldt også Hobro. Edgar Babayan opsnappede en fejlaflevering og skabte en 3-mod-2-situation ned mod Lyngby-målet. Desværre blev hans afslutning ikke farlig, og Hobro kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Det var et mere aggresivt Lyngby-hold, der kom ud til 2. halvleg. De Kongeblå sad tættere på Hobro-spillerne og spillet flød bedre fra sidste sæsons bronzevindere, dog uden at komme frem til de helt åbne målchancer. Tættest var de efter en afrettet afslutning, der sneg sig tæt over Jesper Rasks mål. I defensiven var Rasmus Minor en solid klippe og blev fortjent hyldet som kampens spiller til sidst i kampen.

Hjemmeholdet stod kompakt defensivt og levede på kontra i store dele af 2. halvleg. Først var Vito Hammershøy-Mistrati endnu en gang tæt på, men desværre strøg hans afslutning fra kanten af feltet forbi stolpen.

Indskiftede Mikkel MP erstattede en træt Edgar Babayan, og straks var han i fokus med en afslutning efter et godt Hobro-angreb, men afslutningen manglede den sidste fart for at blive farlig for alvor.

Inde i dommerens overtid var det samme Mikkel MP, der brød en Lyngby-aflevering og drev bolden ind i gæsternes straffesparksfelt. Her fandt han flot Pål Kirkevold, der nemt kunne lukke kampen med sit tredje sæsonmål. Pål Kirkevold ville dog ikke nøjedes med ét mål og lige før slutfløjtet satte nordmandnen flot knude på kampen med endnu et mål, der for alvor gav de fremmødte Hobro-fans noget at juble over.

En kamp, hvor begge mandskaber sad på spillet en halvleg hver, var det helt klart Hobro, som skabte flest og størst chancer. Derfor kan Hobro-mandskabet fortjent gå fra DS Arena med en 3-0 sejr og tredje sejr ud af tre mulige på hjemmebanen.