.
Af Helle Schiønning

Haris Alagic sluttede sig i weekenden til den lange række af roere fra Hadsund Roklub, der gennem tiden har vundet DM i singlesculler, fortæller en stolt Anders Toft Christiansen..

De sidste to år har Haris været tæt på at triumfere ved ungdoms DM uden det er lykkedes han at komme helt til tops.
Ved dette års ungdoms DM på Kraftværkssøen i Holstebro var der dog ingen tvivl om hvem der ville og kunne vinde. Haris Alagic ”satte” sig på konkurrenterne fra første tag, og formåede gennem både indledende heat og i finalen at udbygge føringen frem mod mål.

En meget glad Hadsundroer kunne herefter lettet modtage sin medalje som fysisk bevis for titlen som Dansk Mester 2017.

Dagen efter vandt Haris igen guld. Denne gang i dobbeltfirer sammen med roere fra hhv. Odense, Roskilde og Ringsted.

Ved samme mesterskaber blev det til sølvmedalje i singlesculler til Ida Blomstrand og Frederik Bertelsen samt bronze til hhv. Laetitia Panero-Bommer og Gustav Hamann.

I forlængelse af DM-stævnet blev det meget præstigefulde løb i herre singlesculler over 1000 meter (Sprint cup) afviklet. Roere fra Hadsund Roklub har gennem de senere år vundet dette løb flere gange. Senest Peter Munk i 2016. I år var det Mikkel Knudsens tur til at forsvare klubbens farver, og det gjorde han med stor succes. Mikkel vandt med stor margin til konkurrenterne og kunne herefter modtage en stor check som supplement til den normale medalje.

Søndagens konkurrencer gav flere flotte resultater.

Ida Blomstrand vandt i dobbeltsculler junior B sammen med sin overmand i lørdagens DM-løb.

Laetitia Panero- Bommer og Lea Lybeck vandt sølv i dobbeltsculler junior C.

Mikkel Knudsen og Adrian Flarup vandt guld i seniorernes dobbeltsculler.