Frustrerende kamp uden scoringer for Hobro IK

Hobro og omegn
Mandag 3. april 2017 kl. 08:00

Martin Mikkelsen spillede en god kamp på højrekanten og blev valgt til kampens Hobro-spiller. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Hobro IK styrede kampen gennem samtlige 90 minutter og pressede hårdt på for en scoring mod et HB Køge-mandskab, der ikke præsterede meget frem ad banen. Målet udeblev og kampen sluttede, som den startede, 0-0.

AF JONAS BISGAARD KRISTENSEN

14 minutter måtte DS Arena vente på et seriøst skud mod mål, men så kom der også to inden for det samme minut. Via brystkassen på en modstander havnede bolden for fødderne af Pål Kirkevold i feltet, hvorfra nordmanden hamrede bolden lige i favnen på HB Køge-keeperen, Andreas Hansen. I modsatte ende trykkede Daniel Arrocha af fra distancen, men bolden sneg sig forbi mål.

Det var hjemmeholdet, der startede kampen bedst, og HB Køge begyndte tidligt at trække tiden på standardsituationer. Men gæsternes spil forbedrede sig, og de begyndte at komme oftere på Hobros banehalvdel.

Men næste tilbud var alligevel hjemmeholdets. Martin Mikkelsen driblede sig til baglinjen på sin højrekant, men indlægget fandt ingen modtager i feltet. I stedet jagtede Anders Holvad bolden ned ved modsatte sidelinje og spillede den tilbage til Björn Kopplin, som med et præcist indlæg fandt Pål Kirkevold, hvis hovedstød kun akkurat missede målet.

Næste Hobro-mulighed faldt også efter et indlæg. Martin Mikkelsen og Lucas Jensen spillede flot sammen i højre, hvilket sendte sidstnævnte til baglinjen. Herfra fandt han med en hård og præcis bold Mads Schäfer Bak i feltet, hvor midtbanemanden flugtede på mål. Men afslutningen blev afrettet til hjørnespark.

Første halvlegs sidste forsøg stod Anders Holvad for. Angriberen var i et energisk drive mod mål og spillede bande med frontmakker Pål Kirkevold på kanten af feltet. Den dobbelte målscorer fra sidste weekend formåede ikke at ramme mål. Hobro klart bedst i de første 45 minutter, men pausestillingen var 0-0.

Stort Hobro-pres
Anden halvleg startede energisk. Første kompetente forsøg på mål stod gæsterne for, da Mads Juel Andersen var blank i feltet på et hjørnespark. Men den enlige målscorer fra sidste kamp mod dagens modstander headede ved siden af mål.

I den anden ende var det Pål Kirkevold, der gjorde værterne farlige for første gang. På den ene eller anden måde fik nordmanden trampet sig gennem HB Køge-forsvaret, og pludseligt var angriberen alene med keeperen, som dog hurtigt var over bolden og fik lukket chancen ned.

Kampbilledet begyndte mere og mere at ligne det fra første halvleg med Hobro i førersædet. Efter en time headede Lucas Jensen et indlæg ned for fødderne af Anders Holvad, som med ryggen mod mål og en modstander på skuldrene måtte forsøge sig med en hælafslutning, som der ikke kom fart nok i.

Derefter fulgte to dødboldsmuligheder. Først headede Yaw Amankwah et hjørnespark til forreste stolpe forbi mål, og derefter prøvede Mads Schäfer Bak sig direkte på frispark, men lige i favnen på keeper Andreas Hansen.

Ind ville bolden ikke. Hobro forsøgte igen og igen, det var spil mod ét mål, og gæsterne fra HB Køge trak tiden ved enhver lejlighed. Fra bænken forsøgte cheftræner Thomas Thomasberg at give debut til offensivspilleren Edgar Babayan, der er på leje fra Randers FC, ligesom også Quincy Antipas blev introduceret.

Mål fik vi ingen af på DS Arena søndag eftermiddag. Hobro fortjente de tre point mod et passivt HB Køge-mandskab, men i stedet måtte begge mandskaber nøjes med et enkelt.