Torsdag 20. oktober 2016 kl. 20:07

Anatole Abang kæmpede for det, men formåede ikke at score for anden kamp i træk. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Hobro: Sen scoring sikrede uafgjort
AF JONAS BISGAARD KRISTENSEN

For anden kamp i denne sæson spillede Hobro IK uafgjort mod FC Fredericia. Gæsterne var længe foran, men en sen udligning fra indskiftede Kasper Lynge Nielsen gav et point til værterne.

Kampen fik en hæsblæsende start, hvor Hobro efter få sekunder var tæt på at komme frem til en chance efter en lang bold direkte fra kickoff. Desværre var linjevogterens flag i vejret, og muligheden blev ikke til noget.

Godt fem minutter senere fik Hobro frispark i en favorabel position. Det tog Sebastian ’Knæskud’ Andersen sig af, men kantspillerens forsøg overlistede ikke rutinerede Thomas Mikkelsen i målet.

Begge mandskaber forsøgte at spille sig frem til chancer. Især Hobro var ihærdige med indlægsforsøg. Først slog Lucas Jensen et giftigt indlæg, der desværre ikke fandt en angriber, hvorefter Jacob Tjørnelund sigtede efter Anatole Abang. Igen kom Thomas Mikkelsen i vejen.

Efter en lille halv time lykkedes Fredericia at komme frem til en skud. Efter et indlæg fra venstresiden fandt Mikkel Knudsen sig på skudhold, han tog chancen, Jesper Rask kunne kun skubbe bolden ud til siden, og så kunne den tidligere Hobro-spiller Dennis Høegh let prikket udeholdet i front.

Dennis Høegh var nu i spilhumør. Først forsøgte målscoreren at krølle bolden uden om en modstander, der dog fik blokeret skuddet til hjørnespark. Efter det hjørnespark kom offensivspilleren frem til en ny mulighed, da han med et flot udført spark fra distancen tvang Jesper Rask ud i en flot redning.

Mod halvlegens slutning var der optræk til et par Hobro-chancer efter dødbolden, ligesom også gæsterne sendte et giftigt indlæg i feltet. Dog ingen yderligere scoringer, hvorfor pausestillingen var 0-1.

Sen udligning sikrede point
Knap ti minutter inde i anden halvleg kom Hobro frem til en fin mulighed. Martin Mikkelsen erobrede bolden midt på banen efter et stædigt pres, Jonas Brix-Damborg fandt Lucas Jensen med en høj bold, og i sidste ende var det Wilfried Domoraud, der forsøgte sig.

Hjemmeholdet var mere offensive nu, men FC Fredericia var gode til at spille sig ud af presset, og der var lange perioder, hvor ingen af mandskaberne for alvor var farlige. Selv ikke på Hobros så normalt farlige hjørnespark var der hul. Cheftræner Ove Pedersen sendte topscorer Anders Holvad på banen.

Kort efter var der næsten hul på bylden. Efter et par dødbolde blev de store forsvarsspillere fremme, en lang bold blev forlænget mod Anatole Abang, der stod blank i feltet. En velspillende Thomas Mikkelsen mødte hurtigt angriberen, og skuddet blev blokeret.

Med godt et kvarter igen fik Anders Holvad trykket af for første gang. Nicholas Gotfredsen opfangede et sideskifte fra gæsterne og startede en kontra i højresiden, hvorfra et indlæg sejlede over i modsatte side af feltet. Her stod netop Holvad klar, men topscorerens afslutning blev blokeret.

Samme angriber var på spil lidt senere. Efter et hjørnespark fik Hobro en ny mulighed for at slå et indlæg. Det fik keeper Thomas Mikkelsen bokset væk, men kun et par meter ud til Anders Holvad lige på indersiden af feltet. Indskifteren forsøgte sig med en behersket inderside over målmanden, men afslutningen fik en anelse for meget.

Otte minutter før tid kom Kasper Lynge Nielsen på banen, det skulle vise sig at være en god idé, og fire minutter senere kom forløsningen. Wilfried Domraud sendte fra kanten af feltet bolden tilbage mod Anders Holvad, der fandt Martin Mikkelsen på kanten. Herfra ramte den tidligere Fredericia-spillers fremragende indlæg netop føromtalte Kasper Lynge Nielsen, der headede bolden i en flot bue over Thomas Mikkelsen.

Men Hobro ville mere og gik efter tre point. Første forsøg på et kampvindende mål kom fra Wilfried Domoraud, der snittede et Anders Holvad-indlæg mod mål, men bolden sneg sig forbi den ene opstander.

I kampens overtid kom det farligste forsøg fra Onur Albayrak, hvis afrettede langskud svævede ud til et hjørnespark. En lige kamp på DS Arena endte uden vinder, 1-1.