Hobro IK spillede uafgjort i fuser mod HB Køge

Hobro IK spillede uafgjort i fuser mod HB KøgeHobro
Søndag 25. september 2016 kl. 18:51

Der var mange dueller i dagens opgør mod HB Køge, der endte uden mål på DS Arena. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

AF JONAS BISGAARD KRISTENSEN

Der var topkamp på DS Arena søndag eftermiddag. Men en topkamp værdig var underholdningen ikke. Ingen af holdene kunne for alvor true målene, hvorfor det hele endte, som det startede, 0-0.

Hobro IK lagde aggressivt fra land. Allerede i første minut kom Wilfried Domoraud, der var tilbage i startopstillingen, frem til en afslutning. Derefter gik der ikke længe, før også Nicholas Gotfredsen ville byde sig til, da han efter en dødbold flugtede mod mål fra kanten af feltet. Men et forkølet forsøg, som ikke blev farligt.

Herefter dalede intensiteten. HB Køge var mest på bolden, men formåede ikke at komme ned på banens sidste tredjedel og true Jesper Rasks mål. Samtidig var Hobro heller ikke effektive nok med bolden. Den sidste skarphed manglede i og omkring feltet.

Efter et par løse muligheder til udeholdet fulgte nu en god Hobro-periode. Først dukkede målscoreren fra sidste weekend, Anatole Abang, op ved forreste stolpe på et hjørnespark og headede forbi. Og kort efter satte også Nicholas Gotfredsen panden på læderet i feltet uden at få kraft nok i hovedstødet.

Hobro var fortsat farligst. Lucas Jensen udfordrede livligt på højrekanten og fandt Jacob Tjørnelund med en flad bold modsat i feltet. Her driblede venstrebacken mod baglinjen og sendte en høj bold ind til Anatole Abang, hvis hovedstød ikke var præcist.

Så blev det gæsternes tur til at true målet. En kontra døde lidt ud, men HB Køge-spillerne formåede at holde presset. Til sidst blev Lee Rochester spillet fri lige på indersiden af feltet, hvorfra han tordnede bolden fem meter over mål.

Symptomatisk for en knapt så underholdende første halvleg, så sluttede Wilfried Domoraud de første 45 minutter af med en teknisk dårlig flugter, der sejlede ufarligt over keeper Andreas Hansens mål.

Hobro tæt på i overtiden
Starten på anden halvdel af kampen var ikke anderledes end den første havde været. Ingen af de to mandskaber formåede for alvor at spille sig frem til store målchancer. De bedste muligheder resulterede end ikke i skudforsøg, som da Anatole Abang var tæt på at finde Wilfried Domoraud foran målet med et fladt indlæg. Meget farligere blev det ikke cirka ti minutter inde i halvlegen, da en lang bold frem fra Kasper Povlsen sendte Babajide Ogunbiyi i luftduel med gæsternes keeper.

Herefter tog gæsterne over som det spilstyrende hold, og i kampens 64. minut fik vi så kampens første kompetente forsøg på mål. HB Køges Alexander Bah viste god sparketeknik ved at knalde læderet på trekantssammenføjningen, Jesper Rask kunne blot se til, men heldigvis ikke mål.

Efter en periode, hvor udeholdet var bedst, blev de sidste 20 minutter atter flyttet op på HB Køges banehalvdel. Et Hobro-hjørnespark blev forlænget af et af utallige store hoveder ved forreste stolpe og svævede videre mod Nicholas Gotfredsen, hvis hovedstød blev blokeret og forhindret i at sende Hobro i front. Nedfaldsbolden tog Jacob Tjørnelund sig af og sørgede med stor præcision for, at bolddrengen bag målet fik lidt at løbe efter.

I kampens overtid pressede Hobro på for at få en sejrsgivende scoring. Og en sådan scoring var tæt på at falde efter et hjørnespark, hvor der var et kæmpe klumpspil. Men bolden blev skrabet væk på selve målstregen. Ingen mål på DS Arena søndag eftermiddag, men et point mere til kontoen.